Робърт Егърс

Робърт Егърс е творец, който работи най-вече като художник и художник по костюмите на многобройни късометражни проекти – неговият дебютен филм „The Witch” му спечели наградата за най-добър режисьор в Сънданс 2015. Именно той се очаква да упражни „магьосническите” си умения в „черните” изкуства и да сътвори римейк на хорър-класиката „Носферату”.

Според Deadline, екипът на Studio 8 е решил да преоткрие немия шедьовър на Фридрих-Вилхелм Мурнау от 1922 година чрез визията на Егърс, който трябва да предложи и сценарий за това предизвикателно дело. Свидетели от първа ръка (най-вече задокеански критици) твърдят, че режисьорът се е справил превъзходно със създаването на тайнствена хорър-атмосфера, изпълнена с напрежение в „The Witch” (все още не се е появил трейлър на филма, който A24 ще разпространяват в Щатите), затова трябва да му се има доверие. Да видим как ще се държат вампирите в негово обкръжение!

Напомняме само бегло, че „Носферату” е първата голяма киноадаптация по романа на Брам Стокър „Дракула”, като в продължение на години наследниците на Стокър се съдят с кинаджиите и накрая постановлението е да се унищожат всички копия на филма. Разбира се, не може да има пълно подчинение, няколко от тях „оживяват” и благодарение на безспорните си качества И на спасените ленти, „Носферату” се превръща в култова класика на жанра, като е може би един от най-ревюираните вампирски филми на всички времена. Waiting for updates!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ох, от един месец съм седнал да го пиша този трейлър. Егаси срамът! 🙁