Три години след отличния си филмов дебют с „Вещицата”, сценаристът и режисьор Робърт Егърс все още не се е спрял върху следващия си проект. Част от вариантите пред него бяха отколешната му мечта за римейк на хорър класиката на Фридрих-Вилхелм Мурнау „Носферату“ (тук наскоро дори имахме и кастинг новина в лицето на Аня Тейлър-Джой), както и телевизионният мини-сериал за живота, изкачването на власт и смъртта на „лудия монах“ Григорий Ефимович Распутин.

А сега научаваме и за нова възможност. The Hollywood Reporter съобщават, че Робърт Егърс ще напише сценария и ще режисира трилъра „The Lighthouse“, за който не се знаят никакви допълнителни подробности отвъд това, че действието ще се развива в Нова Скотия в началото на ХХ в. и ще разказва за застаряващ пазител на морски фар на име Олд. Единствената друга информация за проекта, с която разполагаме, е, че в главната роля ще влезе неповторимият Уилям Дефо, който наскоро се сдоби с третата си номинация за „Оскар“.

Стискаме палци на Егърс този път наистина да се случат нещата и „The Lighthouse“ да бъде реализиран в най-скоро време, като подбудите ни за това са чисто егоистични. Просто нямаме търпение да гледаме и да се насладим на нов „period piece“, режисиран от него (на всичкото отгоре с родения да участва в подобни филми Уилям Дефо), както и разбира се, за да видим дали ще успее да задържи изключително високото ниво, което зададе с „Вещицата” или както много други творци с успешни дебюти, ще потъне безславно.

Продуценти на „The Lighthouse“ са Родриго Тейшейра, Лоренцо Сант‘Ана от RT Features и Джей Ван Хой и Йорий Хенли за Parts & Labor, а с разпространението ще се нагърбят A24. Същата комбинация, която стоеше и зад „Вещицата”. Ще следим развитието на проекта, както и всичко останало, с което се свързва името на Робърт Егърс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ъъъъ Вещицата беше толкова добър, още не мога да възприема съществуването му.