Мина малко повече от година откакто за първи път научихме, че Legendary Entertainment ще екранизират новата книга на Макс БруксДеволюция” („Devolution“). За съжаление, след това настана мълчание и новини за проекта не се появиха повече. Световната обстановка най-вероятно е наложила по-бавния процес, което от друга страна се оказа добре за българския читател. Той имаше възможност да дочака и да се наслади още в края на миналата година на книжния първоизточник благодарение на издателство „Ciela”.

Все пак е време за раздвижване и нова информация. Тя идва под формата на режисьор в лицето на Джеймс Ашкрофт. Той е родом от Нова Зеландия и в началото на тази година се появи дебютният му пълнометражен филм „Coming Home in the Dark”. Изглежда е успял да впечатли някой в Legendary Entertainment, щом студиото е решило да му повери режисурата на „Деволюция”. Ашкрофт ще бъде отговорен и за написването на сценария заедно със своя приятел Илай Кент.

Представяме ви и официалното описание на българското издание на книгата:

След като пепелта и хаосът от изригването на вулкана Маунт Рейниър най-сетне стихват, архивите за клането в Грийнлуп вече могат да бъдат разкрити – благодарение на дневника на местната жителка Кейт Холанд, намерен сред окървавените развалини на селището.

Изповедта на Кейт лансира сериозни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би невъзможен за предотвратяване фатален край.

На страниците на възхитителния и наелектризиращ роман „Деволюция“ писателят Макс Брукс хвърля светлина върху една изключителна и страховита хроника на оцеляването, като изгражда достоверно както образите в повествованието, така и враждебната среда, която те обитават.

Свидетелството на Кейт е съчетано с подробно и автентично звучащо проучване на легендарните създания, които са в основата на ужаса в „Деволюция“. Чрез наратива си Брукс лансира силни и актуално звучащи теми, сред които са неочакваната сила на характера, дързостта на човешкия дух да се опълчи на хищническата природа и психическото състояние на хората по време на приближаващия, може би не невъзможен за предотвратяване фатален край.

Ала Деволюция е и нещо повече – едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата… и предлага на читателите среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

Едновременно разказ, описващ отчаяната битка за живот в екстремни условия, остър социален коментар, кървав очерк на ужасите и научно пътешествие в полето на границата между истината и измислицата, „Деволюция“ е модерно пресъздаване на легендата за Голямата стъпка, което ще ви шокира и удиви.

Не е случайно, че заглавието още c излизането си от печат привлече интереса на Холивуд в лицето на продуцентската компания Legendary Entertainment. Въпреки че новата творба на Брукс напомня на зловеща, но увлекателна комбинация между Стивън Кинг и Майкъл Крайтън, читателите трябва да се приготвят за среща с нещо, с което никога не са се сблъсквали досега.

Деволюция” се определя от една страна като разказ за оцеляването, но от друга и като кървава история на ужаса, в която е добавена щипка научно изследване на границите между истина и измислица. Предстои да научим кои ще бъдат избраниците на Джеймс Ашкрофт за главните роли, както и подходът, който режисьорът ще избере, за да пресъздаде историята. Ще ви държим в течение за бъдещи новини по темата.

devolution-korica-20210701

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *