След като миналата неделя „The Handmaid’s Tale” се сдоби с два „Златни глобуса” – за най-добра телевизионна поредица и за най-добро изпълнение на актриса в телевизионен сериал (Елизабет Мос), вече е крайно време за новини около (неизбежно) подготвяния втори сезон.

И тъй като Hulu са достатъчно далновидни, за да изчакат голямата шумотевица около официалните речи на звездите-кинаджии, възхитили и/или възмутили милиони зрители по света, и да поутихне обсъждането на призовете, връчени на филмовите творби, първият трейлър на продължението на дистопичната история по Магарет Атууд се появява точно навреме.

Напомняне, че „свободата на отделната личност и силата на човешкия дух в борбата за отстояването й” са най-важните акценти не само в романите, но и във все по-бързо променящото се наше съвремие…

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE

Със самата си поява „The Handmaid’s Tale” остана в историята като първата оригинална поредица, продуцирана и създадена от стрийминг-платформа, която получи „Еми” за забележителен драматичен сериал (и още седем от престижните телевизионни награди). Паралелите между дистопичното бъдеще и динамичното настояще са все по-отчетливи, особено в светлината на скандалните разкрития за (най-различни видове) дискриминация от последните месеци, а за всички, които не са имали възможност да хвърлят поглед на сериала – препоръчваме нашето ревю за първи сезон, в което няма да откриете спойлъри. Ето какво гласи синопсиса на продължението на историята:

Вторият сезон на историята ще проследи в 13 епизода бременността на Офред и нейната продължаваща борба да освободи детето, което носи в себе си, от дистопичния ужас на Гилеад. „Гилеад е вътре в теб” – това гласи любимата поговорка на сестра Лидия. В сезон 2 Офред и всички останали герои ще се борят против – или ще бъдат победени от тази мрачна истина…

Циркулират известни намеци, че във втория сезон на поредицата сюжетът ще бъде фокусиран по-сериозно върху живота на бегълците, които вече са успели да се изтръгнат от „мъртвата хватка” на обществото, но ще има акцент и върху онези, които са заточени в заразените области на Северна Америка. Как точно ще се завърти историята – това (се надяваме да имаме шанс) ще разберем след няколко месеца.

С роли в „The Handmaid’s Tale” се завръщат актьорите Елизабет Мос, Джузеф Файнс, Ивон Страховски, Самира Уайли, Алексис Бледел, Ан Дауд, Макс Мингела, Маделин Брюър, О-Т Фагбенли, Аманда Брюгел. Брус Милър („The 100”, „Eureka”) е създател, сценарист и изпълнителен продуцент на проекта. Самият той обяви, че са „щастливи от факта, че Мариса Томей участва във втория епизод на втория сезон на сериала”. Знаете, актрисата е една от жените, застанали с името и личните си истории зад разкритията за непристойното и непростимо поведение на Харви Уайнстийн към жените в кинобизнеса през всичките години на могъщество и просперитет на неговата компания; тя е и една от най-активните жени в движението #MeToo. По този директен начин поредицата неусетно се свързва с реалността и се превръща в директно нейно „продължение” – надяваме се да не достигаме мащабите на тоталитарност, характерна за историята на канадската авторка. Самата Магарет Атууд ще влезе в ролята на консултант по отношение на начина, по който трябва да се развие сюжета на сезон 2.

елизабет мос handmaid2 s023c005_161011_r1kl-00996936 плакат hmt_04 hmt_02 hmt_09 hmt_01 hmt_06

Предвижда се „The Handmaid’s Tale” да се появи отново в платформата Hulu на 25 април 2018, като на този ден ще бъдат достъпни първите два епизода, а след това до края на сезона Hulu ще пускат по един епизод на седмица. Световен разпространител на поредицата е MGM.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *