Емерих и Вандербилт

Как ви звучи идеята „Sony” да платят 3 милиона долара за сценарий, озаглавен „White House Down”, който Variety описват като „Умирай трудно” среща „Еър Форс едно”? Дааа, това беше и нашата първа реакция, особено при положение, че сега Роланд Емерих изразява интерес и се очаква да започне снимките още тази есен и чак след това да продължи с фантастиката „Singularity.

Но след като гледахме „Anonymous” (не е величествен, но беше изненадващо гледаем и кадърно направен) и имайки предвид, че автор на сценария е Джеймс Вандербилт, решихме да дадем шанс на „White House Down” или поне да намерим време да напишем една новина и да ви подготвим за предстоящото събитие. На този етап не знаем никакви подробности за филма, сюжета или кастинга, освен че – според Deadline – става дума за „военно превземане на Белия дом”. С две думи, съвсем подходящо за Емерих.

Въпросът е какво се случва с Джеймс Вандербилт? Сред първите му опити в киното няма кой знае какви шедьоври, но определено стават за гледане (важи и за „The Rundown” и за „Basic”), а след „Зодиак” на Дейвид Финчър очаквахме да продължи с нещо наистина любопитно. Вместо това получихме „The Losers”, последван от римейк/рибуут триото „The Amazing Spider-Man”, „Total Recall” и „RoboCop” на Хосе Падиля. Честно казано, не сме сигурни какво да мислим и ще трябва да изгледаме филмите преди да си изградим мнение, но на пръв поглед ни се струва, че Вандербилт трябва да се измъкне от блатото на римейка. За съжаление, „White House Down” не звучи като най-оригиналната идея на света…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *