Подготвяният в продължение на години проект за научно-фантастичен трилър „Gemini Man” придобива все по-сериозни реални параметри. След като стана ясно, че с режисурата се заема Анг Лий и че Уил Смит (вероятно) ще влезе в една от главните роли, трябваше да минат още доста месеци, за да получим следващо парче от пъзела с информация.

Според Variety в момента Клайв Оуен преговаря за включване във филма, като все още не е ясно каква роля ще му бъде предложена. Очаква се Анг Лий да се види още с Татяна Маслани, Мери Елизабет Уинстед и Елизабет Дебики, за да прецени коя от дамите ще се впише най-добре в сюжета на Дейвид Бениоф, за да й възложи главната женска роля.

Историята е любопитна, макар и да не блести с особена оригиналност – „Gemini Man” разказва за убиец ветеран, който трябва да се бори със собствения си, 25 години по-млад клонинг. Представен като идея през 1997 година от Дарън Лемки, минал през различни версии на сценария – на Брайън Хелгеланд и Андрю Никъл, коментиран като режисьорски проект на Тони Скот и продуцентско предизвикателство за Джери Брукхаймър, всички в един момент се отказват от реализирането му, защото по онова време не е имало възможност – визуално и технологично – един и същи актьор да влезе в двете главни роли.

През 2018 това надали вече представлява проблем, по-скоро трябва да се намери най-подходящото (и недразнещо очите) решение. Както се шегуват колегите от Еmpire – можеха да се спестят пари, ако бяха снимали версията на по-младия клонинг тогава, а сега филмът лесно би могъл да продължи с естественото му довършване със същия актьор, вече 20 години по-възрастен…

В случая ни е все по-любопитно как режисьор като Анг Лий („Животът на Пи”, „Тигър и Дракон”, „Планината Броукбек”), когото много обичаме и уважаваме, макар последните му творби да не се превърнаха в сериозни хитове, би се справил с този сценарий в стил „Looper”. Има доста време за работа по проекта, преди да се появи във вид на готов филм – Paramount Pictures и Skydance Media предвиждат „Gemini Man” да има премиера на 4 октомври 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Явно никой в Холивуд не е гледал „Завръщане в бъдещето 2“ или „Смахнатият професор“, както и още куп филми, в които няколко роли се играят от един и същи актьор.

  2. Това изглежда зверски тъпо още преди да сме видели дори тийзър.

  3. Щом е Анг Лий (пък и Клайв Оуен, а и Бениоф) – има надежда. Ясно, че е „нищо ново под слънцето“ като сюжет, но има режисьори, които и по касова бележка от кварталния могат да заснемат сполучлив филм, а когато „има ден“, Анг Лий, поне според мен, е точно такъв режисьор.

  4. B интерес на истината Бениоф наистина дава лека надежда относно качествата на проекта.