В Холивуд някои проекти прекарват дълги години в специално чистилище, от което огромна част изобщо не излизат. Задвижването на дадена продукция често зависи от правилното подреждане на звездите (не в шарлатанския, астрологически смисъл). Подобен е случаят с научно-фантастичния трилър „Gemini Man”, който от около 20 години се опитва да намери своето място и за чиято режисура от вчера преговаря Анг Лий.

Концептуално „Gemini Man”  разказва историята на убиец ветеран, който трябва да се бори със собствения си, 25 години по-млад клонинг. През 1997 година продуцентът Джери Брукхаймър не е вярвал, че наличната технология ще позволи на един актьор да влезе в двете споменати главни роли и макар Тони Скот да се е готвел за режисьор, цялата работа тихо е потънала в забвение. За щастие, едва 20 години по-късно подмладяването на актьори в дигитална среда не само не е невъзможно, а е все по-често срещана практика в някои от най-популярните художествени светове. Ако сте тук, едва ли имате нужда от примери, но отлични такива от киното и телевизията са респективно „Rogue One: История от Междузвездни войни” и „Westworld”.

Естествено, нещата за момента са на ниво преговори и наличната информация е толкова оскъдна, че всякакви надежди на този етап са безсмислени. Но не можем да отречем, че ни е любопитно как любим режисьор като Анг Лий („Животът на Пи”, „Тигър и Дракон”, „Планината Броукбек”) би се справил със сценарий ала „Looper” и Филип Дик.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Интересно звучи като идея, ще слухтим по темата.
    BTW Hulk-a на Анг Лий беше един прекрасен и недооценен шедьовър, който явно бепе изпреварил времето си и не се вписваше в тогавашните разбирания за „супергеройски“ филм. Жалко, че един иначе толкова интересен и комплексен герой, в който се борят 2 тотално различни личности деградира до нивото на откровен слабоумен фемили френдли олигофрен в MCU…

  2. Не съм гледал самостоятелни филми за Хълк, затова не съм ги споменавал, пък и не вярвам да е по-як от трите изброени 🙂