По-малко от месец остана до срещата ни с две от легендите на киното – Джейн Фонда и Робърт Редфорд в платформата Netflix, които са се доверили на талантливия индийски режисьор Ритеш Батра („Кутия за храна”, „The Sense Of An Ending”) и разказват една романтична, драматична, изпълнена с топлина и уважение и обич история във филма „Our Souls at Night”. Творбата вече беше представена на публиката във Венеция, а двете звезди получиха вчера специалната награда Златен Лъв за своя принос към изкуството на киното.

Embed from Getty Images

На пресконференцията преди премиерата мистър Редфорд обяснява защо това е четвъртия им съвместен филм заедно:

Исках да направя още един филм с нея, преди да умра!

А Фонда отвръща подобаващо:

А аз исках да се влюбя отново в него! Докато правехме „Barefoot in the Park” не можех да се отлепя от него. Страхотно е да си спомняш какво е да си целувал един мъж на 20 години и да го целуваш отново, когато си почти на 80! Той се целува страхотно. И не обича сцените със секс. Мисля, че Ритеш прекрати нашата секс-сцена прекалено рано…

Предлагаме ви да хвърлите поглед върху три нови клипа с двамата страхотни актьори, преди да продължим с още няколко любопитни подробности от пресконференцията във Венеция.

Попитани как се променя романтичната любов за хората с напредването на възрастта, Робърт отговаря лаконично:

Тя просто се увеличава!

Докато Джейн с готовност допълва детайли:

Преди всичко ние ставаме по-смели! Какво можем да загубим? Кожата ми провисва… но и неговата също. Но с годините опознаваш по-добре тялото си, и не се страхуваш да поискаш онова, от което то се нуждае. Мисля, че от любовна и сексуална гледна точка, нещата се подобряват с помощта на времето!

Редфорд обръща внимание на факта, че винаги е обичал да работи с Джейн Фонда:

Харесва ми са съм с някой, с когото нещата просто попадат на правилното място и не е необходимо да има прекалено много обсъждания. Любовта съществува, и връзката по между ни – също.

Редфорд отказва да говори за политика по време на фестивала, а неговият коментар е единствено във връзка с климата в Америка днес:

Единственото, на което може да разчитаме, е да съществува надежда за бъдещето.

Фонда добавя:

Най-важното нещо в момента е да се опитаме да спасим Земята – ако всеки от нас направи всичко, което зависи от него, може и да се опитаме да овладеем катастрофалните последици от промяната на климата…

Редфорд допълва:

Ако изпитваме поне капка загриженост за бъдещите поколения – нашите деца, а след тях и техните деца – ние трябва да понесем отговорността, която ни се полага, и да се опитаме да запазим поне онова, което е останало от нашата планета

Embed from Getty Images

Напомняме, че в основата на „Our Souls at Night” е едноименният роман на писателя Кент Харуф – действието се развива в Колорадо и започва с неочаквано посещение от страна на Ади Мур (Фонда) при нейния съсед Луис Уотърс (Редфорд). Съпругът на Ади е починал преди повече от година, както и съпругата на Луис, и макар че градът е малък, двете семейства никога не са общували по между си. Децата им живеят далече, двамата се чувстват самотни в големите си къщи… Тя се опитва да създаде една нова връзка и да извлече най-доброто от времето, което им остава на тази земя…

Адаптацията на романа е дело на Скот Нюстадер и Майкъл Х. Вебер („Вината в нашите звезди”), с роли във филма са още Брус Дърн, Джуди Гриър, Матиас Схонартс и Иън Армитидж. Непосредствено след премиерата във Венеция, режисираният от Ритеш БатраOur Souls at Night” ще тръгне на кино в избрани киносалони и разбира се – в стрийминг-платформата Netflix от 29 септември 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *