Макар никой от екипа да не е заклет аниме-фен, гледаме да следим по-популярните поредици. И ако “Death Note” отдавна ни е фаворит, отскоро се запалихме по развлекателния „One Punch Man” и особено по адски завладяващия „Attack on Titan”. Изглежда сме нацелили подходящ момент, защото от “Warner Bros” се целят в права за пълнометражен филм и Дейвид Хейман (продуцирал поредицата „Хари Потър“) води преговорите.

Мангата „Attack on Titan” е написана и илюстрирана от Хаджиме Исаяма. Първата ѝ поява е през 2009 г., като оттогава са излезли 21 тома и бързо се превръща в безпрецедентен хит в Япония. Към момента историята на анимето все още изостава от мангата, но се развива фантастично. Освен него има два пълнометражни филма, които са творчески провали, още четири видео игри и дори няколко спин-оф романа. И въпреки неподлежащите на въпрос качества, които поредицата има, по нашите ширини и на запад сякаш все още не се е издигнала до поп-културното влияние, което има на изток. Разбира се, че това би се променило с реализирането на холивудски блокбастър.

За незапознатите с вселената, „Attack on Titan” се развива в далечно бъдеще, където последните останки от човешката цивилизация живеят в свързани малки градове зад огромни стени, издигнати за защита от човекоядни титани. Отначало и на нас ни звучеше малко bananas. Но титаните представляват хуманоидни чудовища с различни размери – 5, 10, 15 и 50-метрови, – чиято заплаха е показана със смразяващ (и на моменти леко комичен) реализъм. От вътрешната страна на стената сюжетът проследява група млади герои, които се борят с обезкуражаващата сила на чудовищата, защитавайки дома си и опитвайки се да изтребят надвисналата над човечеството заплаха.

Освен осемте филма за момчето, което оживя, както и „Фантастични животни и къде да ги намерим“, Дейвид Хейман е продуцирал още „Гравитация“, „Падингтън“ и „Аз съм легенда“.

Предвид coming of age усещането, което е ключово за емоционалното въздействие на анимето, вярваме, че евентуалното влияние на Хари Потър би се вписало чудесно. Други отличителни характеристики, които ни се ще да видим в евентуалната екранизация, са динамичният екшън и внушителните постапокалиптични мащаби на света.

Проектът е прелюбопитен и несъмнено има много потенциал, както да се превърне в нещо свежо, така и за пълен провал. Възможностите за франчайз също са огромни и очакваме съвсем скоро официални новини за стартиране на работата.

Stay tuned!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Някой гледал ли е пълнометражната версия?не са чак толкова лоши

  2. Никой тук не ги е гледал, но всеобщото мнение из форумите е, че двата пълнометражни филма са епично зле.

  3. Да правиш холивудски римейк на бутафорна игрална адаптация на иконична манга не ми звучи като най-добрата идея и историята го е доказала доста пъти…