Много харесахме „Изгубеният град Z“ и сме обнадеждени за следващия проект на режисьора Джеймс Грей. Става въпрос за фантастиката „Ad Astra”, в която мъж (Брад Пит) се лута из опасна слънчева система, в търсене на баща си – учен, чийто занимания представляват заплаха за цялата вселена. Вече писахме по темата, а по-късно ви съобщихме, че към продукцията се присъединява и Томи Лий Джоунс, който ще влезе в ролята на бащата.

Днес разбираме, че филмът е привлякъл още един актив към актьорския състав. Става въпрос за Доналд Съдърланд, чиято роля все още не е съвсем ясна. Дали ще бъде образ, близък до този на Президента Сноу от „Игрите на глада” или ще го видим в по-човешка роля, предстои да разберем. Изключително надъхани сме за проекта, който се разработва съвместно между New Regency и Plan B („Големият залог” , „12 години в робство”). След последните си по-слаби роли Брад Пит има нужда да влезе във форма и имаме усещането, че покрай режисираното от Дейвид Финчър продължение на „Z-та световна война” и „Ad Astra” най-накрая ще видим звездата в нещо наистина качествено.

Колкото до талантливия Джеймс Грей, който за първи път се захваща с научна фантастика, припомняме ви какво сподели режисьорът относно филма по-рано тази година:

Жанрът научна фантастика е коварен, защото освен фантастичните, в него обикновено има преплетени фентъзи елементи. Това, което се опитвам да покажа, е най-реалистичното изобразяване на пътуване във времето в киното въобще, като посланието ще е: пространството е изключително враждебно настроено към нас. Ще бъде история от типа на „Сърцето на мрака”, само че за пътуване до края на Слънчевата ни система. Имам големи надежди, но е изключително амбициозно. Снимките започват на 17 юли, така че не е много далече.”

Снимките на „Ad Astra” вече текат, очакваме филма по някое време догодина. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *