В редиците ни има не един и двама (по)читатели на Мечо Пух и въображаемия свят на Голямата гора. Сигурни сме, че сред читателите ни също се намират непораснали деца (или дзен-будисти), които също се връщат към класическите разкази на А. А. Милн от време на време и затова чинно отразяваме всичко, около подготвяния от миналата година „Goodbye Christopher Robin”.

Слабо известен факт е, че приказките за вечно гладното мече и неговите приятели Прасчо, Йори и Тигър, са базирани на играчките на Кристофър Робин, а последният е вдъхновен от сина на Милн. Според официалния синопсис, тъкмо върху този сюжет ще се фокусира „Goodbye Christopher Robin”:

Филмът представя връзката между обичания автор на детски приказки А. А. Милн и сина му Кристофър Робин, чиито играчки са вдъхновили вълшебния свят на Мечо Пух. Заедно с майка си Дафни и детегледачката Олив, Кристофър Робин и семейството му стават световноизвестни, вследствие на международния успех на книгите; вдъхновените разкази носят утеха и надежда на Англия в годините след Първата световна война. Но когато целият свят е фокусиран върху Кристофър Робин, какво ще коства това на семейството?

Ето го и обещания първи трейлър:

Визуално нещата седят много сполучливо и изглежда ще получим доста приятен семеен филм с coming-of-age усещане. Ако главният „злодей“ се окажат медиите, това би добавило интересна и актуална идейна нишка към историята.

Режисьор и сценарист на „Goodbye Christopher Robin” е Саймън Къртис, а съсценаристи са Франк Бойс и Саймън Вон. В ролята на Милн ще бъде Донал Глийсън, Марго Роби ще изиграе Дафни, а в ролята на детегледачката ще бъде Кели Макдоналд.

Филмът ще бъде по кината от 10 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *