Том Ханкс

Честно казано, бяхме забравили за този филм, въпреки че попадахме тук-там на разни новини, свързани с продукцията. Причината е, че през последните три години името на Пол Грийнграс се свързваше с толкова много проекти, които така и не видяха бял свят, че до последно смятахме, че и този няма да го бъде, а и първоначалната новина, че Грийнграс и Том Ханкс подготвят филм за сомалийските пирати, не звучеше като да е от най-надеждните.

Е, всичко това вече е в миналото и освен ако не се случи нещо наистина неочаквано, „Captain Phillips” – вдъхновен от истинската история на капитан Ричард Филипс, който през 2009-та година, в опит да спаси екипажа си, се оставя да бъде взет за заложник от сомалийски пирати, които превземат кораба му – ще излезе по кината тази есен и като доказателство имаме първия официален трейлър.

Запазеният стил на Грийнграс със снимането от ръка го има и тук, но този път нещата не са чак толкова френетични, главно заради по-спокойния монтаж. Не сме сигурни, че ни допада това, че Грийнграс отказва да пробва нещо ново, но след като в по-голямата част от случаите похватът работи, не можем да се оплакваме прекалено много. Вижте.

Определено ни допада това, което виждаме, но въпреки интересната история и участието на Том Ханкс (който изглежда прекрасно и приемаме присъствието му като плюс, нищо че в последно време ни е огромен длъжник) не очакваме филмът да е толкова добър, колкото „Полет 93”. Просто той е сред най-любимите ни филми от последните десетина-петнайсет години и „Captain Phillips” трябва да бъде своеобразен шедьовър, за да ги поставим наравно. От друга страна сме сигурни, че ще е по-добър от „Зелена зона”. То не че ще е много трудно, де.

Вижте и един (почти „гробовен”) промо постер.

Captain Phillips

Режисьор на „Captain Phillips” е Пол Грийнграс, а в ролите са Том Ханкс, Катрийн Кийнър, Макс Мартини, Иул Васкес, Крис Мълки, Кори Джонсън, Джон Магаро, Кристофър Стадулис и др.

Премиерата е 11 октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments