Датата 16 юли, когато е премиерата на новия, седми сезон на „Игра на тронове”, бележещ началото на края на световния феномен, все още е относително далеч, но времето минава изключително бързо и ей сега ще дойде, без да се усетим, особено ако имаме с какво да се разсейваме. А от HBO се грижат да има – най-новото, което предлагат, е поредица снимки и един motion poster.

Преди обаче да видите новите рекламни материали, нека да си поговорим още за бързото минаване на времето. Защото по всичко изглежда, че събитията в седми сезон ще се случват много по-бързо, отколкото в предишните шест. Или поне с такова впечатление оставаме от няколко интервюта за Entertainment Weekly, дадени от част от звездите и шоурънърите на сериала.

Кийт Харингтън (Джон Сноу) споделя:

Този сезон наистина е различен от всички останали, защото ускорява към финала и  много неща се сблъскват и случват доста, доста по-бързо, отколкото обикновено виждаме в „Троновете”… Толкова е различно от това, с което всички сме свикнали. Много е вълнуващо.

Николай Костер-Уолдау (Джейми Ланистър, у нас известен още и като Джайм) добавя:

Аз си казвам „Наистина? Сега? Какво?”. Имам чувството, че неусетно сме влезли в различно темпо. Всичко се случва по-бързо, отколкото съм свикнал… доста неща, на които им трябва цял сезон, за да се развият, сега им отнема един епизод.

Това скоростно развитие може и да е притеснително за някого (не искаме да ни претупват нещата точно накрая), но създателите и шоурънъри на сериала Дейвид Бениоф и Дан Уайз ни уверяват, че по-бързото темпо е естествено/органично и се базира на положените основи по-рано в историята.

Дан Уайз:

Нещата се движат по-бързо, защото в света на тези герои, войната, която са чакали и конфликтите, които са се изграждали последните шест години, са надвиснали над тях. Това им създава чувство за неотложност, което ги кара да се движат бързо.

Дейвид Бениоф:

От доста време говорим за „войната, която предстои”. Е, тази война кажи-речи е вече тук. Трябва да намерим начин да накараме историята да работи, без да оставаме с чувството, че прибързаме – искаме да отдадем на героите дължимото, а всички герои, които са останали до момента, са важни. Дори и тези, които са започнали като по-второстепенни, се превърнаха в значителни сами по себе си.

Единственият ни коментар е, че в казаното от Бениоф и Уайз има логика и на базата на всичко, което са ни предложили до момента, смятаме, че ще те успеят да изведат „Игра на тронове” до задоволителен завършек, какъвто сериалът заслужава.

А сега ето споменатите по-горе снимки и динамичен постер, както и традиционния му статичен вариант:

game-of-thrones-s07-img03-201705124 game-of-thrones-s07-img02-201705124 game-of-thrones-s07-img04-201705124 game-of-thrones-s07-img05-201705124 game-of-thrones-s07-img06-201705124 game-of-thrones-s07-img07-201705124

плакат

Досегашните два тийзър трейлъра, множество снимки и всякаква друга информация за новия сезон и идеите за продължения, може да откриете в новините ни до момента.

Игра на тронове” се завръща на 16 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *