Cмееш ли да се смееш?
Cмееш ли да се смееш?

През април изгледахме пореден трейлър на анимационния „Batman: The Killing Joke“, но оттогава не сме писали по въпроса. С оглед приближаващя му дебют обаче има раздвижване около тази толкова очаквана екранизация по едноименния и световно признат комикс на Алън Мур, затова бързаме да ви информираме, че чрез DC Entertainment можем да видим в поредно издание на DC All Access първи откъс от адаптацията (ако нямате търпение, директно скочете на 03:56 мин.):

Като огромни (по)читатели на DC-вселената (повече за това тук и тук), за нас е особено положителна емоция фактът, че тази година любимите ни супергерои не спират да си размахват тупаници от малкия и големия екран (имаме два игрални екшъна, посветени на Батман и митологията му, както и няколко пълнометражни анимации за Човека-прилеп, а по всичко личи, че и догодина ще видим интересни заглавия). Подсещаме също, че бяхме сред хората, харесали суперпродукцията „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“, а наскоро имахме възможност да изгледаме пълната версия на епоса на Зак Снайдър и сме наистина възхитени. Трудно сдържаме фенското си нетърпение относно предстоящите проекти на DC, така че сигурно ще продължим често да пишем за тях.

Cover artwork на „Bаtmаn: The Killing Joke“
Cover artwork на „Bаtmаn: The Killing Joke“

Режисьор на „Batman: The Killing Joke“ е Сам Лиу („Justice League: Gods & Monsters”), изпълнителен продуцент е Брус Тим, отговорен за телевизионните комиксови класики „Batman: The Animated Series“ и „Teen Titans“, а ролите са озвучени от Кевин Конрой (Батман), Марк Хамил (Жокера), Тара Стронг (Батгърл) и Рей Уайз (Джеймс Гордън). Премиерата ще се състои на 25-ти този месец по време на Comic-Con в Сан Диего, филмът ще има и кратък кинопоказ в лимитиран брой салони на същата дата, а малко след това ще се появи на Digital HD, DVD и Blu-ray.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Деба, вчера като го изгледах се усещах по-скоро разочарован, ама днес прочетох комикса и всъщност адаптацията не е толкова зле, просто ѝ липсва усещането за „стегнатост“, което е налично при първоизточника. Не е никак вдъхновена, според мен. Ясно е, че 46 страници комикс няма как да направят пълнометражен филм, но пълнежът не беше особено интересен и като че акцентираше на неправилните места.
    Интересно ми е Бла какво ще каже като го чекне 🙂

  2. Ha мен ми е не по-малко интересно кога изобщо ще успея да го чекна, тонове неща ми се насъбраха, гаддемит.

  3. Ужасяващо лоша адаптация е това, много ме е яд, че я гледах. Няма да спойлвам нищо, но само ще кажа, че първите два акта нямат общо с новелата и са ужасни – без времева, смислова и каквато и да е връзка със следващата част; анимационния стил не успява да хване графичността и мрака на оригиналния комикс, а най-голямата скръб за мен (и чак не мога да повярвам, че го казвам) е Марк Хамил, който фалшивее в диалога;

    Много голяма греда. Интересно ми е UZUMAKI какво ще каже, аз с ръка на сърцето до този момент много се кефих на анимационните неща на DC – смятам, че там им е силата, но това е …. 3/10

  4. Чувам предимно смесени отзиви, така че съм готов за разочарование.

  5. Аз току-що гледах Batman vs Robin и съм много доволен – чуден филм, силно препоръчвам.

  6. Съгласен с всичко изредено от Dorrian. Първите 30-тина минути се чудех дали не съм си пуснал друг филм…