Джо Естърхас

Чудесна новина – Джо Естерхас не само се завръща към киното, но и с това, което умее най-добре. Точно така, еротичен трилър като от доброто старо време (чети 80-те и 90-те). „Първичен инстинкт”, с който Естерхас се превърна в един от най-високо платените сценаристи в Холивуд, е сред най-любимите ни филми и въпреки че не си падаме особено по „Флашданс”, намираме „Sliver” и „Jade” за приятни трилърчета, a „Showgirls” си остава наш огромен личен фаворит. Die, bitches!

Уви, през последните 15-тина години Естерхас няма нито един сценарий и вместо това е написал няколко книги, които не сме чели, но подозираме, че няма да ни допаднат – „Crossbearer” например разказва как Естерхас е открил Исус и католическата вяра след като се излекувал от рак. От известно време насам се носят слухове за завръщане към киното и сега става ясно, че сценарият е готов и се казва „Lust”.

THR сравняват „Lust” с „Първичен инстинкт” и „Фатално привличане”, но този път главната героиня ще е „30-тина годишна красавица, омъжена за по-възрастен мъж, в който е влюбена. Въпреки това е прелъстена от млад плейбой и аферата е заснета от неговата ревнива асистентка рускиня, която е влюбена в шефа си и възнамерява да покаже горещите кадри на излъгания съпруг.”

Освен че имаме ревнивата рускиня (вероятно и тя няма да е грозотия) главната героиня и мъжът й живеят в Маями, а изневярата се случва в Лос Анджелис. Също така, „необмислената авантюра се превръща в напрегнат трилър с обещание за страстни секс сцени на фона на рискования свят на недвижимите имоти в Маями”. Но, ако трябва да сме честни, не разчитаме на реализъм – за нас е достатъчно да е „напрегнат трилър” и да има повечко „страстни секс сцени”.

Надеждите за „Lust” са скоро да си има и режисьор и актьори, за да може 30-милионният проект да бъде продаден по време на тазгодишния Кан и снимките да започнат това лято.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *