Съвършенство в най-чистия му вид
Съвършенство в най-чистия му вид

Вече хвърлихме снимков поглед към предстоящия „Красавицата и звярът” на Бил Кондън, който засега ни изглежда като потенциален хит по до болка позната история. Нямаме съмнения по отношение на качествата на продукцията. Disney не щадят средства и това е явно от първия трейлър, който дебютира вчера.

Припомняме ви, че Ема Уотсън влиза в главната роля на Бел, а Дан Стивънс ще е Звярът. Кевин Клайн ще изиграе бащата момичета, а Люк Евънс ще е неприятния мазник Гастон. В двореца на Звяра Иън Маккелън е часовника Когсуърт, Юън Макгрегър – свещника Люмиер, Стенли Тучи е припряното пиано Каденца, Одра Макдоналд – гардероба, Ема Томпсън – чайникът госпожа Потс, а Гуго Мбата-Рау – Плумет – изгората на Люмиер.

Вижте първия трейлър:

Изглежда доста добре. Към плюсовете привеждаме сценография, костюми, компютърни ефекти и харизматичното присъствие на Ема Уотсън. Единственото ни оплакване не е към качествата на самия филм, а към усещането, че това вече сме го гледали. Искрено се надяваме да останем приятно изненадани.

Както споменахме вече, режисьор е Бил Кондън, който, за съжаление, се е разписал с две части от сагата „Здрач”, но за сметка на това е носител на Оскар за сценария на „Богове и чудовища”, така че се надяваме този проект да е нещо като реабилитация.

Филмът е част от опита на Disney да прехвърлят анимационните си класики в игрални версии. Вече видяхме чудесния „Книга за джунглата” и захаросания „Пепеляшка” на Кенет Брана, а тепърва предстоят „Цар Лъв” нa Джон Фавро, „Мулан”, който все още си няма режисьор, „Аладин” на Гай Ричи и евентуално „Пинокио”, който имаше шанс да бъде написан от Пол Томас Андерсън.

Режисьор на „Красавицата и звярът” е Бил Кондън, а в ролите ще влязат Ема Уотсън, Дан Стивънс, Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Кевин Клайн, Люк Евънс, Одра Макдоналд, Ема Томпсън, Стенли Тучи, Джош Гад, Гугу Мбата-Роу и др.

Премиерата е 17 март 2017

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

 1. Звяра не ми е достатъчно страшен/грозен, а Гастон не достатъчно напомпан (сравнявам с внушенията от анимацията, щом я предават 1 към 1). Във всичко останало изглежда много добре. Както и с другите подобни екранизации, обаче, голяма част от магията на историята се губи, като си я гледал безброй пъти.

  1. Thumbs up, особено за Звяра. В анимацията е около 100 пъти по-страшен, тука е пълно компютърно дръвце. Като се има предвид напредъка в CGI-технологиите, можеха да го направят доста, доста по-раздвижен и наистина плашещ.

 2. Оф, не знам. Всичко е адски като по учебник безупречно… и все пак тотално не ми го вдига. Може би прекомерната употреба на CGI е сериозна част от проблема, има нещо стерилно и генерично в цялата работа. Не е моето нещо май, поне засега.

  1. То това не е ли проблема на всичките лайв екшън адаптации?

  2. Знам ли… сигурно. Ако не с всички, то с повечето.

 3. С риск да кажете, че не съм имал детство, никога не съм го гледал, не съм гледал дори и Цар лъв

  1. Цар Лъв не е филм само за детството. Може би най-любимият ми анимационен филм.

 4. Аз пък никога не съм бил фен на класическите Диснита и грам не ме е срам. Първоизточниците им също ми бяха тъпи като малък.

 5. Xax, мислех, че съм единственият, който не е гледал „Цар Лъв“ 😀 Иначе аз съм фен на „Малката русалка“ 🙂

  1. Аз го гледах,когато бях 1-2 клас.След това даже не съм знаял, че е имало и продължения,което говори , че не са на нивото на първата.А големия въпрос е, ще успее ли Фавро да го направи ,така че да грабне оскара ,както се случи с оригинала. Или той няма качествата да го направи за оскар 🙂

  1. Ако звярът е много грозен ,ще е гадно на момичетата от младата аудитория 🙂

  1. Ееееее стига бе, Хърмаяни си е красота

 6. Само на мен ли този „звяр“ ми прилича на отрязана екстра от някой Нарния филм ?

 7. Ужасно недоразумение ще се получи, много разочароваща визия!
  Тотално сбъркани, двуизмерни герои. Само в Коксуърт и Люмиер ми е надеждата…
  Останалото е тра-гич-но!

 8. Очакванията за Звяра да е страшен не би трябвало да ги има. Все пак не е хорър филм. На мен ми изглеждат прилично, само някак Ема за мен не влиза в графата точно като красавица, но… Надявам се да компенсира с игра.
  Колкото до филмите на Дисни – повечето са ми любими, гледам ги заедно с детето.