Написано само преди 3 месеца: „в далечна перспектива „Genies” вероятно ще доведе и до игрален филм за Аладин… Приказна реалност, какво да се прави…”

Оказа се, че нито перспективата е толкова далечна, нито реалността е толкова приказна, колкото предполагахме. Нали решиха категорично, че заснемането на игрални версии на познатите приказки е новата основна посока, в която ще върви Disney, и екипът на студиото подкара всичко наред – след „Красавицата и звяра”, който се работи в момента, предстоят „Цар Лъв”, а също и „Мулан”. Идейната предистория на „Аладин” със света на духовете също си чака ред, а именно защото се въодушевихме доста от тази идея, сега обръщаме внимание на още една новина с адрес Аграба.

Понеже вече е на финала на работата си по „Крал Артур: Легенда за меча” и очевидно не му е „свободен” Хенри Кавил, че да продължи историята на прекрасния „Мъжът от U.N.C.L.E.” (не че е сигурно продължението, ама ние упорито не искаме да изоставим тази идея!), сега Гай Ричи е решил, че ще работи по приказен сюжет. Disney имат готовност със сценарий на Джон Аугуст („Голяма риба”, „Чарли и шоколадената фабрика”), а според The Hollywood Reporter бъдещият „Аладин” на Ричи ще е „амбициозен и нетрадиционен”. След като се срещнахме (все още само рекламно) с Чарли Хънам като „нетрадиционен” Крал Артур, това определение събужда скептичната ни природа. Не крием пристрастията си към британската луда глава, който е майстор-визионер с авангардни режисьорски решения (и има един-два жестоки flop-ове), но изпитваме носталгична привързаност към рисуваните Disney-истории от 90-те и няма да преживеем лесно окепазяването им. Все още не е ясно дали и кои от музикалните теми и песни ще бъдат запазени и възродени в новия филм, а това е важен казус, тъй като благодарение и на музиката анимациите на Disney винаги са се радвали на небивал интерес от страна на публиката, пък и песента „A Whole New World” плюс саундтракът на Алън Менкен се окичиха с „Оскари”.

Гай Ричи

Гай Ричи обещава „нелинеен” подход към историята от Близкия Изток за младия уличен скитник, който се сдобива с вълшебна лампа и се влюбва в дъщерята на султана, но на пътя на младите стои проклетия, злокобен и алчен везир Джафар. Обаче във вълшебната лампа живее един превъзходен и магически джин, който има способността да изпълнява желания. И ако си спомняте, именно той беше сензацията в анимирания филм на Рон Клемънс и Джон Мъскър – неподражаем, словоохотлив, с уникално чувство за хумор, необятно въображение и кипящ от енергия, синият прекрасник имаше гласа и присъствието на големия Робин Уилямс. Много трудно ще се намери подходящ актьор, който би се съгласил да пресъздаде отново шантавия, иконичен образ – ако си спомняте, този факт е сред главните резерви, които изтъкнахме и по адрес на игралния филм „Genies”. Интересна подробност: от сесиите на Уилямс за филма от 1992 година е останало огромно количество неизползван материал, но актьорът изрично е забранил в завещанието си тези записи да бъдат използвани от Disney в идните 20 години!

Продуцент на „Аладин” („Aladdin”) ще бъде Дан Лин, който е работил с Ричи по филмите за Шерлок Холмс. Все още няма оповестен нито актьорски екип, нито начало на снимки, а камо ли – премиерна дата, макар че Disney обикновено си имат „запазени” дати за начало на разпространението, и са сторили това за (почти) всички свои игрални приключения. Очакваме с (голяма) надежда и (все пак свито) сърце. И ето отново Джини – за онези от вас, които са забравили колко е чаровен.

(Aladdin- Never Had A Friend Like Me)

https://youtu.be/VrVbuB5aXkM

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

    1. Caмо да няма „Шериат Холмс“, плс.

    1. Има време,сега чакаме ,,Чип и Дейл“ 🙂