Пинокио

С огромно желание да се доберат до милионите, които (си мислят, че) заслужават, Disney продължават неуморно да „преоткриват” рисуваните си класики, а в новото съвремие (поне в по-голямата част от случаите) това означава игрални филми, разчитащи на модерно-разкрасителни CGI техники.

След творческия провал на „Алиса в страната на чудесата”, „Господарка на злото” и „Пепеляшка” в известна степен върнаха малко надеждата за добро бъдеще на приказните игрални истории и в момента сме в очакване да видим как ще се справят Джон Фавро с „The Jungle Book”, Бил Кондън с „Beauty And The Beast” и София Копола с „Little Mermaid”.

Според Deadline към тези игрални интерпретации трябва да включим и „Пинокио” – не, не става дума за стоп-моушън версията на Гийермо дел Торо, за която все още таим надежди да видим някога, нито за друга версия на историята, към която бяха „прикрепени” имената на Бен Стилър, Тим Бъртън и Робърт Дауни-син, която очевидно вече е съвсем „мъртва”.

В момента сценарият за новата игрална версия на историята за куклата от дърво, която много искала да стане истинско момче, е възложен на Питър Хеджис („About a Boy”, „The Odd Life Of Timothy Green) и няма да бъде директна адаптация на класическата анимация от 1940 година, а се очаква да е по-близо до версията, написана от Карло Колоди в края на 19 век, която със сигурност е по-мрачна и изпълнена с поуки.

Можем да бъдем сигурни, че ако сценарият се хареса на Disney – „Пинокио” ще се придвижи доста бързо, защото за „къщата на мишката” винаги е нужно да има няколко сигурни „коз”-а в бъдеще време. А нима има по-сигурна аудитория от детската – нали всички обичат приказки?! Само се надяваме новата версия да не е нещо от рода на „Пинокио” на Роберто Бенини от 2002 г., който беше абсолютно нетърпим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *