След като ви представихме първия тийзър на „Красавицата и звярът” на Бил Кондън, както и един поглед зад кулисите, от Disney ни предлагат нова порция снимки, които дават допълнителна яснота за мащаба на продукцията с впечатляващите й декори, костюми и ярки цветове.

Припомняме ви, че филмът на Кондън е част от опита на Disney да прехвърлят анимационните си класики в игрални версии. Вече видяхме чудесния „Книга за джунглата” и захаросания „Пепеляшка” на Кенет Брана, а тепърва предстоят „Цар Лъв” нa Джон Фавро, „Мулан”, който все още си няма режисьор, „Аладин” на Гай Ричи и евентуално „Пинокио”, който имаше шанс да бъде написан от Пол Томас Андерсън.

Предлагаме ви да видите новите снимки:

beauty-and-the-beast-aaa-20161106 batb-00362rsm batb-09225sm batb-20582csm batb-13633rsm batb_ batb-23069sm

В по-голямата си част тази версия на приказката ще следва анимационната, но в някои аспекти ще се различава от нея. Един от тях е предисторията на Бел. Ето какво споделя актрисата Ема Уотсън за мотивацията им да обогатят образа на Красавицата:

„В анимационния филм баща й е този, който е изобретател, но ние свързахме това с Бел. Казах си: Всъщност няма кой знае каква информация или подробности в началото на филма за това защо не пасва в компанията на останалите, освен, че обича да чете книги. Какво прави с всичкото свободно време? Затова създадохме предистория, в която тя е изобретила нещо като миеща машина, за да може вместо да пере, да седне и да използва времето за четене. Така че, да, направихме Бел изобретател.”

Както споменахме, режисьор е Бил Кондън, който, за съжаление, се е разписал с две части от сагата „Здрач”, но за сметка на това е носител на Оскар за сценария на „Богове и чудовища”, така че се надяваме този проект да е нещо като реабилитация.

Ема Уотсън влиза в главната роля на Бел, а Дан Стивънс ще е Звярът. Кевин Клайн ще изиграе бащата момичета, а Люк Евънс ще е неприятния мазник Гастон. В двореца на Звяра Иън Маккелън е часовника Когсуърт, Юън Макгрегърсвещника Люмиер, Стенли Тучи е припряното пиано Каденца, Одра Макдоналд – гардероба, Ема Томпсън – чайникът госпожа Потс, а Гуго Мбата-Рау – Плумет – изгората на Люмиер.

Beauty and the Beast

Засега филмът ни изглежда доста обещаващ. Разбира се, знаем много добре какво да очакваме от подобна продукция, но това не пречи да се насладим на широкия размах и да видим една от най-обичаните анимации възкръснала по нов начин. Със сигурност ще е по-добра от версията на Кристоф Ганс с Леа Сейду и Венсан Касел. При появата на трейлър ще ви информираме възможно най-бързо.

Режисьор на „Красавицата и звярът” е Бил Кондън, а в ролите ще влязат Ема Уотсън, Дан Стивънс, Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Кевин Клайн, Люк Евънс, Одра Макдоналд, Ема Томпсън, Стенли Тучи, Джош Гад, Гугу Мбата-Роу и др.

Премиерата е 17 март 2017

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Eванс като Гастон е гениално кастинг решение, ужасно много му отива да е тъп и неприятен.