Анг Лий е зает човек и високото възнаграждение не може да го убеди да разтвори ръце.
Анг Лий е зает човек и високото възнаграждение не може да го убеди да разтвори ръце.

На мода сега е преобръщането на иконични анимационни филми на Disney в игрални такива. Преди няколко дни разбрахме, че Гай Ричи ще се захване с „Аладин”, Джон Фавро с „Цар Лъв”, а скоро би трябвало да се появи трейлър на „Красавицата и звярът” с Ема Уотсън. Засега сме скептични, макар че повечето адаптации визуално най-вероятно ще са на високо ниво, както беше с чудесния „Книга за джунглата”.

Вече писахме за игралната версия на „Мулан”, която трябва да се появи по кината на 2 ноември 2018 г. Тъй като все още няма прикрепен режисьор към проекта, голямото търсене вече започна. Колкото и да е странно, преди да чуем каквито и да е слухове за потенциални режисьори, разбрахме за едно голямо име, което вече е отхвърлило съблазнителната оферта.

Става въпрос за Анг Лий („Животът на Пи”, „Тигър и дракон”), който тази есен ще представи новия си филм „Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, заснет с фантастичните 120 кадъра в секунда. Двукратният носител на Оскар може би е бил на първо място в списъка на Disney, но от студиото ще трябва да продължат с търсенето. Най-вероятно актрисата, която ще изберат, също ще бъде от азиатски произход.

Припомняме ви, че в оригиналния филм от 1998 г., базиран на средновековна легенда, става въпрос за момиче от китайски произход, което влиза в армията, за да спаси възрастния си баща. Мулан няма нужда от рицар в доспехи, който да я спаси, грижи се сама за себе си и макар да прехвърчат няколко романтични искри, филмът акцентира повече върху връзката с баща й. Врагът е Шан Ю – предводителят на Хуните.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *