Подобно на своя колега Джон Бойега, след успеха на „Междузвездни войни: Силата се пробуждаДейзи Ридли получава доста предложения за работа, но ни се струва, че засега тя (а и Бойега) успява да удържи на порива да се хвърля на всяка роля, а внимателно подбира евентуалните си бъдещи изяви. До този момент името ѝ се свързва с продуцирания от Дж. Дж. Ейбрамс фентъзи романс „Kolma” и „Ophelia”, който ще разкаже събитията от „Хамлет” на Уилям Шекспир от гледна точка на Офелия.

Сега Ридли свързва името си с нов проект, чието развитие следим с голям интерес. По информация на Variety (по-късно потвърдена и от изпълнителния директор на Lionsgate Джон Фелтаймър), тя ще участва в екранизацията на „Не пускай ножа” („The Knife of Never Letting Go”) – първата книга от трилогията „Живият хаос” („Chaos Walking”) по Патрик Нес, разказваща за постапокалиптичен свят, в който всеки може да чува мислите на другите и не съществуват никакви тайни.

Предполага се, че Дейзи Ридли ще бъде Виола Ийд, която в първата книга има по-скоро поддържаща роля, но с развитието на историята в следващите романи става главен персонаж. Все още не можем да съдим генерално за актьорските заложби на младата британска актриса, но от това, което видяхме в „Силата се пробужда”, смятаме, че има големи шансове тя да се справи успешно точно в този проект.

Режисьор на „Живият хаос” ще бъде Дъг Лаймън, който наскоро замени Робърт Земекис, а автор на сценария е Джейми Линден („Money Monster”), който пък (за наше огромно съжаление) замени Чарли Кауфман. Очаква се снимките да започнат следващата година, но все още не е ясно как точно ще се напаснат заетите графици на Лаймън и Ридли.

Припомняме официалния синопсис на първия роман от поредицата „Не пускай ножа”:

Тод Хюит е последното момче в Прентистаун. Но град Прентистаун не е обикновен град — там всеки може да чува мислите на другите като един постоянен, всеобхващащ, безспирен Шум. Няма лични мисли. Няма тайни.

А дали? Един месец преди рождения ден, който ще го направи мъж, Тод внезапно се натъква на място, на което цари пълна тишина. Което е невъзможно. Жителите на Прентистаун са го лъгали. И сега той трябва да бяга…

Невероятно силна, вълнуваща и спираща дъха, „Не пускай ножа“ е книга за непоколебимостта и опасните избори на израстването.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *