Дейвид Гойър

Не сме писали за „Фантастично пътешествие” от 2011 година и понеже не сме сигурни дали въобще си спомняте проекта, набързо искаме да си припомним развитието му до момента. Става дума за продуциран от Джеймс Камерън и Джон Ландау 3D римейк на класиката от 1966, който от години се подготвя, но все още няма сценарий, който да задоволи изискванията на Камерън.

Откъм режисьор положението не е много по-добро – първо щеше да е Пол Грийнграс, но след като той се оттегли, нивото рязко падна и започна да се говори за Луи Летерие и Шон Леви (слуховете за Дарън Аронофски, Тимур Бекмамбетов и Джон Мостоу си остават непотвърдени). Леви дори беше официално потвърден и Камерън обяви, че е споделил идеята си филмът да стане любовна история и режисьорът бил много ентусиазиран. Дали все още е ентусиазиран и дали след толкова време все още е част от проекта не е съвсем ясно.

За сметка на това има леко раздвижване по отношение на сценария – 20th Century Fox и Камерън са наели Дейвид С. Гойър да напише трийтмент на проекта. Имайте предвид, че не е избран за сценарист и вероятно няма да бъде (най-малкото защото е ужасно зает и едва ли ще изостави „Justice League” и останалите DC проекти), но се очаква най-общо да подготви подхода и историята и това да даде нов живот на това така забавило се „Фантастично пътешествие”. Засега обаче няма да разчитаме на обявения „fast track”, имайки предвид откога се подготвя проектът.

От друга страна, нямаме никакви забележки към доизкусуряването на историята и екипа, напротив – най-много мразим набързо скалъпени блокбастъри с пропилян потенциал. Но и години опити не винаги гарантират качествен краен резултат, особено ако Леви е режисьор и то на любовна история… Ще продължаваме да следим „Фантастично пътешествие” (когато и ако има развитие) и се надяваме скоро да има по-окуражаващи новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *