Кристофър Плъмър и Мартин Ландау

Режисьорът Атом Егоян е добре познат на публиката и – разбира се – във фестивалните среди. Неговите филми от 90-те и началото на новия век го утвърдиха като име в индустрията, но спецовете се „оплакват” от предишните му два филма – „Chloe” и „Devil’s Knot” (за който сме съгласни, че изглежда ужасно). В смисъл, че не са оправдали очакванията, с които са подходили към тях. Ала това не попречи на екипа в Кан (нека не забравяме, че това е най-големият и авторитетен фестивал в света!) да включи в конкурсната си програма следващия филм на Егоян „The Captive” (чийто трейлър видяхме преди време).

Междувременно режисьорът е решил да си действа по нов проект – „Remember”, в който ще участват големите Кристофър Плъмър, Мартин Ландау, Бруно Ганц и Дийн Норис. Освен споменатата комбинация от колосални ветерани, споделеното за филма е неговия жанр – трилър, както и едно доста мъгляво изречение с намек за анонс: „в него най-мрачната глава от модерната история се съчетава със съвременна мисия с цел отмъщение”. Така поднесена, информацията е безпределно отворена за интерпретации и спекулации.

Дейността по проекта е в напреднал стадий, снимките започват през юли. Може да се заподозре исторически, дори военен сюжет, пък и с такъв актьорски екип ще е повече от задължително да видим резултата, като се надяваме да нямаме повод да критикарстваме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *