frank-miller-img01-20161031

Като фенове на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” определено заставаме от страната на удовлетворените фенове, но няма как да си затворим очите за критиките, отправени към филма, както и към силно поляризираните мнения на публиката. Вчера, в интервю с Variety Франк Милър, един от най-знаковите автори на комикси в DC и създател на визията на Батман, която видяхме представена от Бен Афлек, сподели мнението си за бъдещето на героя в предстоящия „The Batman”.

На въпроса какво мисли за последната версия на Батман, Милър сподели:

„Мечтая си да го направим с по-малък мащаб. Нека се отървем от играчките и да се фокусираме върху целта, да използваме града много повече. Брус Уейн има много силна връзка с града, който пази. За разлика от Супермен, неговата връзка с престъпността е интимна; така е била още от убийството на родителите му. Много различно ще бъде, но надали някога ще попадне в ръцете ми. Надали ще се продават много играчки така.“

batman-comic-20161031

Милър винаги е имал интересни идеи за героя, но рядко е имал възможността да ги покаже на големия екран. Преди десетина години, заедно с Дарън Аронофски („Реквием за една мечта“), разработват филм за Батман, който включва хипер-реалистична версия на героя. Там Уейн остава бездомен, депресиран и единственото, което го мотивира да живее, е да раздава сляпо правосъдие.

Попитан за проекта, Милър каза следното:

„Този сценарий беше базиран на книгата ми „Batman: Year One” и наистина визията беше доста по-реалистична. Преди да се превърне в Батман, Уейн се е борил с престъпността, провалил се е няколко пъти преди да сполучи. Това си е origin история за 90 минути.“

Честно казано тази версия на Аронофски и Милър звучи повече от прекрасно и съжаляваме, че така и не се реализира. Джеръми Айрънс, който влезе в ролята на иконома Алфред в „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта” също имаше няколко думи за свръхочаквания „The Batman”:

„Разбира се, Бен прави филм за Батман другото лято. Обеща ми, че ще има малко повече от Алфред този път. В „Justice League” има седем главни герои, а аз съм иконома на един от тях. Ясно е, че няма да доминирам с присъствие в този филм. Много ми хареса работата с Бен и Зак Снайдър. Беше забавно.”

Оставяме ви с нова снимка на Wonder Woman от предстоящия „Justice League“, която беше пусната по случай 45-та годишнина от създаването на образа. Вижте:

Wonder Woman от предстоящия „Justice League“

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *