“Never Let Me Go”

Трейлърът на „Never Let Me Go” отдавна не е новина, но новото, малко по-ясно промо определено заслужава да се види, особено от хората, които все още отхвърлят филма с лека ръка, обявявайки го за поредната британска драма с Кира Найтли, Кери Мълиган и набиращия все повече сила Андрю Гарфийлд.

Разбира се, няма как да отречем, че той си е точно това, но също така е фантастична екранизация по романа на Кадзуо Ишигуро „Никога не ме оставяй” – който е издаден на български от „Колибри” – описван от критици и фенове като „най-добрият роман на десетилетието”.

И като казваме „фантастична” имаме предвид фантастика. Ако не искате да знаете нищо повече и да останете напълно „spoiler-free” за филма, просто гледайте трейлъра по-долу – той не е чак толкова ясен. Но доколкото разбираме стойността на книгата – а надяваме се и на филма, адаптиран от Алекс Гарланд и режисиран от Марк Романек – не е в неочакваните обрати, така че…

Ние лично смятаме да се подготвим за филма като прочетем книгата… Всъщност започваме още сега! А вие вижте трейлъра:

Ако сега, след като сте изгледали трейлъра, се чудите за каква фантастика ви говорим, ето и кратък синопсис на филма, но предупреждаваме, че има доста спойлъри.

Въпреки че първоначално не е ясно и истината се разкрива постепенно, Рут, Томи и Кати (която разказва историята си в три части) живеят в анти-утопична Британия, където човешки същества се клонират и използват за донори при трансплантации на органи. Трите деца, а в последствие и младежи, първоначално живеят в изолирано училище, но постепенно се запознават със света и получават известна свобода, преди да осъществят предназначението си и да умрат. Единственият шанс за спасение е непотвърден слух, че ако двама от тези клонинги се влюбят, те ще докажат, че са човешки същества и ще продължат живота си като такива.

Тази седмица „Never Let Me Go” се появи по няколко фестивала и беше пуснат по кината в САЩ – така наречения „limited edition” – но официалната му премиера ще е на 21 януари 2011 във Великобритания.

Дали ще дойде у нас, все още не е ясно, но определено имаме шанс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. За кратко в началото ми заприлича на "Atonement" (откъм гледна точка на Тройката – любовен триножник). Тук не са сестри, при това всички са връстници.

    Наистина ми миришеше на поредната английска кийра-найтли-драма, но пък споменаването на фантастичния елемент ми върна надеждите 😉

    Ако се появи в Бг, ще ми бъде интересно да го гледам! 🙂

  2. lilia ми е любимка. Следя и творчеството. Съжалявам, че не коментирам трейлъра, но не се стърпях. 🙂