Докато тръпнем в очакване какво точно ще му се случи на архангел Гавраил във втория сезон на Добри поличби, Lionsgate са се подготвили да пуснат в разпространение черната комедия Corner Office с интригуващо очарователния Джон Хам, който беше безупречен като „началник“ на Азирафел и когото светът познава добре като Дон Дрейпър от Момчетата от Медисън Авеню (или Mad Men).

Световната премиера на Corner Office, режисиран от носителя на „Оскар“ Йоахим Бек по сценарий на Тед Купър, беше в програмата на филмовия фестивал в Трайбека преди година и е адаптация на романа на Йонас Карлсон The Room, а това е трейлърът на филма:

Универсално е усещането за изгубена идентичност и объркана потиснатост, за което сме чували, че обзема офисните служители в някакъв момент от тяхното битие. Интересно е позиционирането на героите в Corner Office във времето – по обзавеждането на „тайната“ стая и по мустаките на главния герой предполагаме 70-80-те години на ХХ век, но реално действието може да се развива в която и да е епоха, във всяка държава по света. Ето какво гласи официалният синопсис:

В тази комедия, чието действие се развива в офисно пространство, подобно на Office Space или Severance, особнякът Орсън (Джон Хам) се оказва уловен в капана на абсурдността на корпоративната реалност. Той е току-що назначен служител и му е трудно да общува със загадъчния си съсед по бюро Ракеш, както и с останалите колеги. Отчуждението му се засилва, когато случайно открива една стая, за която всички упорито отричат, че съществува – тя се оказва място, което отприщва неговия потенциал и той се стреми към изкачване по служебната стълбица към успеха. Напомпан с увереност, Орсън кани една от рецепционистките в неговото убежище и предизвиква неизбежния сблъсък между суровата реалност на корпоративния свят и неговите диви фантазии…

Признаваме – нещата изглеждат налудничави, но и като интересен, провокативен коментар на света, в който живеем. Партньори на Джон Хам в изграждането на този офис са актьорите Сара Гадон, Дани Пъди, Кристофър Хейердал, Алисън Райли, Шон Макдоналд, Марк Дозлав, Бил Мърчант и др.

Премиерата на Corner Office в разпространение на голям екран и в платформите за VoD е на 4 август 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *