След като остава малко повече от година до обявената премиерна дата на „Убийство в Ориент Експрес”, вече беше време да се разкрие мистерията около пътниците във влака. Кенет Брана който работи усърдно по подготовката на сценарий, декори и всичко нужно за начало на снимките, запази за себе си ролята на Еркюл Поаро, един от най-чаровните герои на Агата Кристи, и постепенно започва да попълва групата на „заподозрените”.

За известно време се говореше, че Анджелина Джоли ще участва в актьорския екип, но през лятото тя отпадна от групата, а за Чарлийз Терън, която се спрягаше като възможен „резервен” вариант, така и не се чу нищо конкретно. Според THR и официалната информация от 20th Century Fox, Мишел Пфайфър е тази, която в крайна сметка ще се присъедини към творческия екип на филма, а и са започнали разговори с Джони Деп. Ясно е, че той далеч не е онази звезда, която беше преди години (защото на зрителите им писна да гледат уж-различни шантави реинкарнации на Джак Спароу), но да не забравяме, че (скрит под множеството маски) той е прекрасен актьор. В актьорската група ще се включат още Дейзи Ридли, Майкъл Пеня, Лесли Одъм-син („Hamilton”), Том Бейтман („Da Vinci’s Demons”), Люси Бойнтън („Sing Street”), Дерек Джакоби и несравнимата Джуди Денч. Наложихме си да извадим само имената от пасажа на пресрилийза, в който се съобщава кой кого ще играе – не искаме да си разваляме удоволствието, ще ни се да видим актьорите в образите и да се изненадаме.

Джони Деп

На въпроса кому е нужна нова адаптация по класическата творба на прочутата писателка, изпълнителният директор на „Agatha Christie Limited” Хилъри Стронг отговаря:

„Младите поколения от нашето съвремие няма да потърсят, за да видят класиката на Сидни Лъмет от преди 40 години. Филмът е наистина иконична творба, с невероятни актьори – как може да му се прави римейк?! Трябва да си дадем сметка обаче, че това е филм, правен за своето време – новите публики няма да искат да гледат филми, които са правени през 1957 или 1974 година, а ние бихме искали и младите хора да чуят историите на Агата Кристи.”

Подсещаме, че автор на сценария е Майкъл Грийн, който работи и по продължението на „Blade Runner”, и че снимките на филма трябва да започнат през ноември в Лондон. Продуценти на проекта са самият Брана, както и Ридли Скот, Саймън Кинберг, Марк Гордън, Адития Сууд, Майкъл Шафер и Джуди Хофлънд.

Премиерата на „Убийство в Ориент Експрес” е предвидена за 22 ноември догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. С удоволствие ще следя проекта. Дано им се получи. Отдавна не сме гледали подобни кримки.

  2. Вече нямам извинение да не съм чел книгата – имам една година срок да я чекна 🙂

  3. Узумаки сега ще бъда много лош и ще ти кажа отговора на загадката..ха ха..само графинята не е убиец сред всички заподозрени.графът заема нейното място сред 12-те убийци.Бас ловя,че Джуди Денч ще играе майката ,Мишел Пфайфър дъщерята.От всички романи и разкази на Кристи този слагам на второ място,преди ,,Свидетел на обвинението“,но след култовият,,Десет малки негърчета“