Кенет Брана

Предстои нова екранизация на класическия роман на Агата Кристи „Убийство в Ориент Експрес” – и неин режисьор ще бъде не кой да е, а самият Кенет Брана. Ридли Скот продуцира начинанието, а зад проекта стоят Fox.

В момента, в който „сделката” с ангажирането на Брана бъде финализирана, може да бъдете сигурни, че той ще се опита да събере звезден актьорски екип. Обикновено му се получава – независимо дали работи по приказки, комиксови сюжети или шекспирови стихове, почеркът му е ясен, разпознаваем и любим.

Историята, която Кристи сътворява през 1934 година, има многобройни екранизации през годините, като може би най-известната от тях е версията на Сидни Лъмет от 1974, получила шест номинации за Оскар. В нея Албърт Фини играе прочутия детектив Еркюл Поаро, а сред заподозрените пътници във влака са Лоран Бакол, Ингрид Бергман, Жаклин Бисе, Шон Конъри, Антъни Пъркинс, Ванеса Редгрейв.

Проектът се подготвя още от 2013 година, когато заедно с Ридли Скот в продуцентската група се включват Саймън Кинбърг („The Martian”) и Марк Гордън („Steve Jobs”). След известно затишие, за „Убийство в Ориент Експрес” се заговори отново в началото на тази година, когато стана ясно, че Майкъл Грийн („Blade Runner 2”, телевизионните „The River”, „Kings”, „Heroes”, „Everwood” и „Smallville”) е ангажиран с работа по сценария.

Ще очакваме с нетърпение избора на Кенет Брана за ролята на Поаро, защото прехвърляйки през главите какви ли не актуални образи на актьори, нито един не ни се стори достатъчно екстравагантен, че да успее да се превърне в легендарния детектив. Но всъщност никой от нас не беше предполагал и че Къмбърбач ще направи толкова неотразим образа на Шерлок Холмс, нали? Залаганията могат да започнат… сега!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *