Анг Лий 

Четири години, след като спечели втория си режисьорски „Оскар” за „Животът на Пи”, Анг Лий се завръща на голям екран с военната сатирична драма „Billy Lynn’s Long Halftime Walk”, създадена по едноименния роман на Бен Фаунтин, който изследва разликите между тежките реалности на войната и публичната представа и възприятия за нея.

По-специално, „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” разказва историята на 19-годишния редник Били Лин, който заедно с другарите си по оръжие от отряд Браво става герой, оцелявайки в изключително тежка битка в Ирак, и временно е върнат у дома за победен парад, чиято кулминация е поява в полувремето на голям футболен мач в Деня на благодарността. По време на шоуто, чрез поредица от ретроспекции, виждаме какво наистина се е случило по време на битката.

Именно от това шоу е и първата снимка, която получаваме от филма на Лий и на която виждаме лицето на Били Лин, което принадлежи на дебютанта Джо Олуин. В останалите роли са Кристен Стюарт, Крис Тъкър, Гарет Хедлънд, Вин Дизел и Стив Мартин – тях обаче ги няма на снимката.

Update: Вече може да видите и първият трейлър на филма, който дебютира малко по-рано от очакваното:

първа снимка от Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Историята може да не звучи супер впечатляващо, но за нас името на Анг Лий е достатъчен гарант за качество – много го харесваме и смятаме, че е един от най-добрите работещи в момента режисьори. Между другото, заради материал за huge.bg, наскоро имахме възможност да си припомним „Планината Броукбек”, който с времето е станал още по-добър. Очакваме, че както той е нещо много повече от проста история за двама гейове каубои, така и „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” ще е много повече от това, което четем в синопсиса.

Другият плюс за филма е техническата му страна. Анг Лий и операторът Джон Тол („Смело сърце”, „Тънка червена линия”) са го заснели в 4K native 3D и по-важното, в 120 кадъра в секунда. Коментарите, които чуваме от специалистите, имали възможност да видят кадри, са изключително положителни и ни надъхват допълнително. Вярно е, че всичко може да се окаже „много шум за нищо”, както беше с 48-те фрейма на „Хобит”, но определено сме любопитни да видим за какво става дума.

Още веднъж, режисьор на „Billy Lynn’s Long Halftime Walk” е Анг Лий, сценарист е Жан-Кристоф Кастели по романа на Бен Фаунтин. В ролите са Джо Олуин, Кристен Стюарт, Крис Тъкър, Гарет Хедлънд, Вин Дизел, Тим Блейк Нелсън, Стив Мартин и други.

Премиерата е 11 ноември 2016.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *