The Town That Dreaded Sundown

Нека започнем със срамното признание, че никога не сме гледали вдъхновения от действителни събития и считан за култова класика в хоръра „The Town That Dreaded Sundown” на Чарлс Б. Пиърс от 1976, но пък поради тази причина пристъпваме без каквито и да е предразсъдъци към продуцирания от Райън Мърфи („American Horror Story”) и Джейсън Блум („Paranormal Activity”) едноименен римейк/продължение.

Режисьор на филма е Алфонсо Гомес-Рехон („American Horror Story”), а сценарият е дело на Роберто Агире-Сакаса („Кери”). Историята се завърта около това, че 65 години след като Фантомния убиец тероризира малкото градче Тексаркана, „лунните убийства” започват отново. Дали става въпрос за Фантома, който така и не е заловен, за имитатор или за нещо съвсем различно? Това е загадката, която трябва да разреши младо момиче, криещо мрачна тайна и връзка с убиеца.

Изглежда като класически, не особено оригинален хорър без особени претенции. Но не можем да съдим с чисто сърце, без да сме гледали оригинала и да знаем как се връзват нещата. Иначе ни допада ретро-стилистиката – много филми претендират, че са поклон към еди-кое-си десетилетие, но повечето не успяват дори да се доближат до усещането, което филмите от съответното време дават и до днес. Струва ни се, че този успява, поне в някаква степен, а прекрасно украшение на този ретро-привкус е логото на Orion, което не си спомняме откога не сме виждали.

Вижте и официалния постер заедно с една снимка на Фантомния убиец.

плакат

Режисьор на „The Town That Dreaded Sundown” е Алфонсо Гомес-Рехон („American Horror Story”), а в ролите са Адисън Тимлин, Гари Кол, Джошуа Ленърд, Вероника Картрайт, Травис Тоуп, Денис О’Хеър и други.

Премиерата е 16 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *