Преди четвърт век Disney пуснаха на екран една анимационна приказка, която неусетно и бързо се превърна в класика. „Красавицата и звярът” тогава беше явление, подобно на „Замръзналото кралство” в нашето съвремие, беше номиниран за „Оскар” за най-добър филм (нещо, което анимация не е постигала оттогава насам) и спечели два – за оригинална песен и за най-добър саундтрак. Освен това всички се възхищаваха на напредналите компютърни технологии, с чиято помощ е придаден специален обем на балната сцена във филма…

И ето, че през 2017 година ни очаква нова среща с познатите герои, само че на живо – Бил Кондън режисира Дан Стивънс и Ема Уотсън в игралната версия на приказката, като нашето най-огромно желание е творците да не се унасят прекомерно. Имаме прекалено захарни спомени от миналогодишната „Пепеляшка” на Кенет Брана…

Почти година и половина нямаше новини по проекта и сега ни изненадват с тийзър. Не сме привърженици на манията да се разглежда интериора на един замък, без да хвърлим (поне бегъл) поглед на част от обитателите му, но след като Disney са решили да дразнят хората с реплики, прошушнати върху бланк – тъй да бъде.

Прочутата роза (сякаш всеки Принц си има по една…), очите на Ема и десетки запалени свещи върху големите полилеи – засега това трябва да ни е достатъчно. Любопитно ни е какво ще е решението за Люмиер и Когсуърт, чиито гласове чухме зад кадър – в ролите са Юън Макгрегър и сър Иън Маккелън, но очакваме да видим как ще ги изтипосат в омагьосания им вариант. На Люк Евънс е поверен наперения Гастон, Кевин Клайн е в ролята на бащата на Бел – Морис, Ема Томпсън ще изиграе Мисис Потс.

Осемкратният носител на „Оскар”, композиторът Алън Менкен отново ще е отговорен за мюзикъл-детайлите във филма, като освен оригиналните песни, дело на него самия и Хауърд Ашман, ще бъдат включени и нови записи на творби на Менкен и трикратния носител на „Оскар” Тим Райс.

Надали е необходимо, дори и за младите поколения, да разказваме сюжета на анимационния филм, по който ще се води новата игрална версия; не вярваме да има някой, който да не зная коя е Бел – добра, умна и жертвоготовна, която остава в омагьосания замък на един звяр, успява да го укроти и да развали дългогодишната магия, хвърлена върху високомерния млад и горделив принц.

Премиерата на филма е на 17 март догодина – надяваме се да не си тананикаме чак до тогава прочутата песен „Tale as old as time, true as it can be…”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *