Всъщност вече сме видяли как ще изглежда Чарли Хънам в ролята на легендарния крал Артур. Фотосесията обаче беше направена едва в началото на снимките и Хънам изглеждаше досущ като слязъл от моден подиум, което ни подразни. Сега обаче получаваме първи снимки от самия филм, които изглеждат добре и носят част от атмосферата, която можем да очакваме от Гай Ричи.

Всъщност заглавието няма да е „Крал Артур”, както от спестовност сме написали по-горе, а много по-краткото: „King Arthur: Legend Of The Sword”. Шегата настрана, всъщност оригиналното заглавие беше „Knights of the Roundtable: King Arthur”. Тези добавени подзаглавия са необходимост, когато става въпрос за права и легални неразбории, но определено в един момент стават досадни. Филмът трябваше да излезе това лято, но беше изместен за догодина. Приказките, че ни очаква началото на нов франчайз също утихнаха. Единствените думи, които се въртят около продукцията в момента са, че ще видим суров и реалистичен поглед към легендата. Това обещават и споменатите по-горе снимки. Вижте ги:

Джъд Лоу Чарли Хънам

Наистина не знаем какво да очакваме от този проект. От една страна харесваме Гай Ричи, който с двата филма за Шерлок Холмс доказа, че може да изстиска адекватен екшън от класическа история. От друга обаче филмът ни напомня на не особено запомнящия се от 2004-а, с участието на Клайв Оуен и Кийра Найтли, който също тръгна по стъпките на по-реалистичния тон. Колко по-освежаващо би било да видим нещо шантаво от рода на „Екскалибур”. Но едва ли. Припомняме ви официалния синопсис:

Един смел нов поглед върху историята представя Артур като младеж, израсъл из улиците на древното поселение Лондон със своята банда – той въобще не подозира бъдещето, за което е предопределен, докато не попада на меча Екскалибур! Предизвикан от силата на тайнственото оръжие, Артур ще вземе някои много важни решения. Превърнал се в част от Съпротивата и увлечен по тайнствена млада жена на име Гуиневир, Артур трябва да овладее меча, да се пребори с вътрешните си демони и да обедини хората, които да победят тиранина-келтски узурпатор Вортигерн, убиец на родителите му, и да завоюва от него короната, която му принадлежи по наследство и по право.

Освен Чарли Хънам като Артур и Джъд Лоу като Вортигерн ще видим Астрид Берже-Фрисби като Гуиневир, Ерик Бана като Утер Пендрагон и Джимон Хонсу като ръководителя на съпротивата Бедивер.

Премиерата (засега) е 24-и март 2017.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *