What Ever Happened to Baby Jane?

Пак, и пак, и пак римейки – Уолтър Хил се е наел да напише и режисира отново класиката от 1962 година „What Ever Happened to Baby Jane?”. Тогава Робърт Олдрич е бил начело на „дуела” между Бет Дейвис и Джоан Крауфорд в историята за двете сестри, бивши актриси, които живеят в изолация в своето холивудско имение. Според Variety, компанията Aldrich Co. ще се включи като партньор в подготвяната продукция.

Хил не е „вадил” филм от 10 години, след „Фаворитът” с Уесли Снайпс и Винг Реймс си действа като продуцент (и на „Прометей”), а обявеният за 2013 година проект „Bullet in the Head” с неуморимия Слай вече е завършен. Режисьорът споделя за „What Ever Happened to Baby Jane?”, че:

идеята е да се направи по-модерен филм, без да променяме периода, в който се случват събитията; добре ще е да се запази до известна степен готическата атмосфера и е важно да остане акцента върху Златната ера на Холивуд”.

Стискаме зъби и си мълчим – каквото имахме да казваме за римейките, сме го казвали вече не един и два пъти. Само ни мъчат не творчески, а съвсем конструктивни въпроси – как би се вписал във филмовата биография на Уолтър Хил проект за подобен римейк и – по-важното – кои ще са дамите, които няма да се уплашат от предизвикателството да поемат главните роли?

За опресняване на спомените, малко инфо по 50-годишния оригинал:

Като дете „Бейби Джейн” Хъдсън е била звездата на вариететно шоу. След време я засенчва нейната сестра Бланш – тя е по-талантлива и се превръща във филмова икона. Не щещ ли, през една нощ в началото на 30-те години, нелеп инцидент става причина Бланш да осакатее за цял живот, и вината се стоварва върху вечно пияната, изпълнена със завист Джейн. Действието се пренася в съвремието – 1962, когато Джейн (Бет Дейвис) все още живее със своята сестра Бланш (Джоан Крауфорд) в имение в Лос Анджелис, което бавно запада и умира. Сред мъченията, които Джейн измисля ежедневно, е да сервира на безпомощната си сестра мъртви плъхове за закуска, а през останалото време планира бляскавото си завръщане в шоубизнеса. Бланш отчаяно иска да се измъкне от кошмарния капан, но всички идеи за бягство са обречени от обсебващите мании на откачената сестра…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *