Чарли Хънам

Много ми се иска първите снимки от предстоящата Гай-Ричи-сага „Knights of the Round Table: King Arthur”, посветена на Крал Артур, да не се бяха появявали – поне не в този вид! Нямам нищо против Чарли Хънам – напротив, обаче да си играе с легендарен меч като Екскалибур пред фотоапарата, все едно че е решил да съблазнява мацки и/или току-що е приключил с разходка по модния подиум и му е време да си полегне, за да „отпочине” – това го приех като чиста визуална обида.

Мили „чичо” Ричи, премреженият син поглед на Чарли няма да ти спечели почитатели за предстоящата сага, посветена на една от най-прочутите британски легенди на всички времена! Хората очакват солиден актьорски екип, режисиран умело и стегнат, вълнуващ разказ, без много „украшения” и „превземки” – а със снимки като тези, EW трябва да раздават и кърпички на горките тийнейджърки…

Чарли Хънам

То бива руса кипра, то може, ама Хънам ми заприлича леко на превзетия (но много cool) образ на Ахил при Волфганг Петерсен – разликата е в „аутфита”, 10-те години между филмите и още 17 години възрастов диапазон между Чарли и Брад… Странно е за рекламна стратегия на подобен филм да избереш снимки, които не са от площадката, където се развива действието (може да видите една по-долу); още повече е странно Хънам да се размотава с меча, без всъщност да е в ролята си за тази фотосесия. Ако пък е – доста модернистични кожени гащи са му измислили…

Гай Ричи споделя за образа:

„В продължение на години се е наложило клишето крал Артур да се изобразява като благ и мил владетел. С тези две черти на характера може да се обрисува любовник, но за съжаление не са интересни за гледане. Люк Скайуокър винаги ще си остане най-неинтересният герой в „Star Wars”, защото той е „доброто момче”. А те обикновено са скучни.”

Чарли Хънам добавя:

„Артур е ръбат и чепат, но всъщност е боец, който оцелява. Той е пълен с енергия; той е улично хлапе. Определено е много по-корав от образа, който хората са свикнали да си представят. В случая – имаме си работа с класически персонаж от филм на Гай Ричи!”

Ето и официалният синопис:

Един смел нов поглед върху историята представя Артур като младеж, израсъл из улиците на древното поселение Лондон със своята банда – той въобще не подозира бъдещето, за което е предопределен, докато не попада на меча Екскалибур! Предизвикан от силата на тайнственото оръжие, Артур ще вземе някои много важни решения. Превърнал се в част от Съпротивата и увлечен по тайнствена млада жена на име Гуиневир, Артур трябва да овладее меча, да се пребори с вътрешните си демони и да обедини хората, които да победят тиранина-келтски узурпатор Вортигерн, убиец на родителите му, и да завоюва от него короната, която му принадлежи по наследство и по право.

Дързък ход са фантастичните елементи, които режисьорът включва в разказа – гигантски змии, огромни военни слонове и чудовищно създание, подобно на викинг, което носи името The Nemesis (дали ще е персонифицирано „възмездие” или самата богиня на отмъщението Немезида – това предстои да разберем). Дали е подготвен Ричи за навлизане в територията на CG-генерираните образи? Дано, при все че сме сигурни как той ще разчита най-вече на познатите ни от всичките му филми визуални хватки и внимателно подбран актьорски екип, сред които са Джъд Лоу (Вортигерн), Астрид Берже-Фрисби (Гуиневир), Ерик Бана (Утер Пендрагон), Джимон Хонсу (като ръководителя на съпротивата Бедивер) и прекрасният Ейдън Гилън.

Knights of the Round Table: King Arthur, продукция на Warner Bros., се очаква да излезе на екран на 22 юли догодина. Да видим…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. На тая снимка, дето броди с меча из ливадата, един потник и едни очила го делят от образа на Бичето 🙂 Много смешно изглежда, и то не в добрия смисъл на думата 🙂

 2. Това са промо-снимки (спепшъли) в самия филм няма да е толкова „напудрен“. Надявам се! 🙂 🙂 🙂

 3. с чарли хънам и стилистите му явно ходим по различни улици, защото нищо улично, ръбато и чепато не се вижда в тези хипсътрски спешъли… или това е лъмбърджак? ох, обърквам се вече 😀

 4. Ако беше Къмби, друга песен щеше да пееш:) Иначе ми е супер забавна идеята да се съберат отново Чарли Хънам и Ейдън Гилън след Queer as Folk.

 5. Айде де – като е „нелепо“, ще си го нарека „нелепо“, независимо дали е Къмби или Хидълс 🙂 Аз и Чарли харесвам – особено в първите сезони на Sons of Anarchy … ама на тоз фотосесия изглежда доста… префърцунено-захаросан, не мислиш ли, break B|

 6. От снимката, дето си гали вратлето, директно ми спира интернета…

 7. Не мисля, че снимките са определящ фактор за актьорската игра на Хънам.Предстои да видим (живот и здраве) дали Чарли ще защити главната си роля с така перфектния му английски:)))

 8. Ами, за актьорска игра не са определящи, но за това как лековато и хъшлашки се подхожда към иконичен и митичен образ като Крал Артур мисля, че са определящи 🙂 Това, което виждам тук като снимки, си е тотален кич – и на прима виста много малко (да не кажа почти нищо не) дели този подход от подхода към главния герой в четиричасовия кунг-фу „Левски“ на М. Генчев (подчертавам – говоря за подхода към един иконично-митичен образ, а не за кинематографично-техническата част, която при Гай Ричи е ясно, че ще е десетки хиляди пъти по-добре от каквото и да е българско, а от на Генчев тъпнята разликата ще се измерва поне в квадрилиони).

  Но bottom line – Крал Артур не заслужава това 🙂

 9. Ох, не знам… Не е моят човек Чарли и това си е. Но и друг път съм си променял мнението, надявам се и тук да стане така.