It’s a bird… It’s a plane… No, it’s а нова версия на Супермен – поредният довод в полза на тезата, че Warner нямат ясна идея какво да правят с вселената от супергерои на DC. Предизвикваме всеки, който се мисли, че разбира какво точно се случва, да пробва да обясни в коментарите. Така, както ние виждаме нещата, положението е: консистентен план няма, хвърляме неща в различни посоки, пък все нещо ще има успех.

Както вече стана ясно, поредното сериозно почесване по главата от недоумение е предизвикано от новината, че Warner, които доскоро казваха, че в момента не е време за нова самостоятелна история за Сина на Криптон, разработват именно нов „Супермен“. Зад проекта застава Дж. Дж. Ейбрамс с продуцентската си компания Bad Robot, с която Warner сключиха сделка за стотици милиони долари и вече разработват други DC проекти като „Constantine“ и „Justice League Dark“.

Ако вече въртите очи, почакайте да чуете „творческия порив“, който стои зад това решение, който „няма нищо общо“ с политическия климат в Холивуд. „Честна дума!“ Shadow and Act (подкрепени от THR) разпространиха новината, че сценарист на новия „Супермен“ ще бъде Та-Нехаси Коутс, писал истории за комиксите „Черната пантера“ и „Капитан Америка“ на Marvel, а идеята е да видим на екран първата  чернокожа версия на иконичния герой.

Сега! Преди някой да каже нещо, нямаме нищо против чернокож Супермен (както нямаше да имаме и ако беше руснак или някое друго от многото му различни проявления), но имаме проблем, когато зад филма ще стои политика и идеология. А ако случайно не сте запознати, Та-Нехаси Коутс е известен преди всичко като политически и социално ангажиран журналист и писател, често фокусиран върху „бялото превъзходство“. Това в комбинация с Дж. Дж. Ейбрамс, който в „Междузвездни войни“ илюстрира афинитет към „модерни идеологии“, нещата за нас стават най-малкото безинтересни.

Не ни разбирайте погрешно, политиката е част от киното, както и всичко останало, и силното ѝ присъствие в даден филм не означава автоматично, че той ще е лош като кино, но „Супермен“ няма нужда от това. Или поне ние смятаме така, а сред нас има огромни фенове на този герой – може да се убедите в това, като видите специалния  епизод на подкаста ни, посветен на Супермен.

Тук трябваше да продължим с информация, цитати и разсъждения по темата, но търсейки горния линк, за да го добавим, се позагледахме отново в епизода ни и се позачетохме в дискусиите отдолу, и напълно ни се отщя да продължаваме да пишем и мислим за този проект.

За финал ще кажем, че екранната история на този герой не е от най-консистентните като качество и сме виждали наистина болезнени филми, ще преживеем и още един такъв, а на този етап нямаме причина да очакваме друго от новия „Супермен“. И понеже обожаваме Хенри Кавил в ролята, според вас какви са шансовете да го върнат и да го почернят, ако наистина говорим за чернокож Супермен? Не отговаряйте, знаем!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

23 Comments

  1. Що бе, звучи си съвсем в реда на нещата. Мисля си даже, че един азиатец на име Луис, в който суперблак мадъ фъкъ ще е влюбен, отново да е ок. Нали сте много отворени бре, кво се възмущавате сега. Късно е либе за китка. Като всички, под път и над сме путьовци, така ще е.

  2. Новината се представя като сензация от някои Ютубери, при това точно преди премиерата на Zack Snyder’s Justice League! Изглежда се опитват да настроят зрителите, така че филмът най-малкото да не се гледа толкова!
    А истината е, че черният Супермен се обсъжда отдавна, само че не става въпрос за Кларк Кент, а за Супермен от Мултивселената, която трябва да бъде представeна от новия филм за Flash! Всъщност отдавна се знае, че Дж. Дж. Ейбрамс е в WB, за да създаде най-вече неговата визия за Супермен, затова му бяха платени 500 млн. долара!
    Хенри Кавил е все още главният Супермен от Земя-1! Вероятните персонажи, които ще се впишат в новия черен Супермен са Val-Zod от Земя-2, както и Calvin Ellis от Земя-23! Но тъй като вече знаем и сценариста на филма, по-скоро бих заложил на Calvin Ellis, защото той е и Президент на САЩ в комикса! Та е твърде възможно и най-вече логично в новия филм за Супермен едновременно да видим Супермена на Кавил, както и да бъде представен новият черен Супермен! Както в The Flash (2022) ще видим най-малко двама Батмани – на Бен Афлек и на Майкъл Кийтън!

    ПП Аз не чета комикси и направих това проучване в интернет за половин час, та екипа би трябвало да се замисли, дали полагат достатъчно усилия за статиите?!

    1. Дринов:
      „Предизвикваме всеки, който се мисли, че разбира какво точно се случва, да пробва да обясни в коментарите“
      Драго директно от оперативката на Уорнър:
      „Hold my insane beer“

    2. Дринов: Апчих! Извинете, алергичен съм към глупости!

    3. Да, друго имах предвид с „обяснението“, но няма да пикая срещи вятъра. 🙂
      Благодаря все пак, хубаво е, че хората са информирани.

    4. You don’t believe me, Dr. Riddick? You will, Dr. Riddick. You will become a true believer.

      Нещо много разказвачи от трето лице! Ха-ха!

      Понеже не вярвате на слухове, тогава ще подходя логически! Значи WB дават 500 млн. долара на Дж. Дж. Ейбрамс, като той трябва да създаде филм гръбнак на DCEU, върху който да стъпят следващите филми! Затова този филм трябва да е успешен! А няма да е успешен, ако заменят един от най-известните, може би най-известният персонаж в света, като го направят от бял на черен! Това дори черните, които са фенове на Супермен няма да го приемат! Затова най-логичното нещо е да използват персонаж от Мултивселената, като освен това да използват и Хенри Кавил в същия филм! Така ще направят филма успешен, а освен това ще си прокарват и политкоректните идеи! А може би аз съм от най-големите врагове на подобни идеи в този сайт! Обаче в последно време не можеш да им насмогнеш на политкоректите идеи идващи от Марвел и ДиСи! Ако едните представят черен герой, другите ще представят, гей, или транзистор! Ха-ха!

      ПП Не знам защо авторът на статията си мисли, че Дж. Дж. Ейбрамс е прокарвал някакви идеи(„модерни идеологии“) в SW 7, след като явно си личеше, че няма никаква идея! Затова просто е копирал епизод 4! Ха-ха! Но поне направи филма финансово успешен!

    5. не бе мен, не ме разбираш.
      Колкото и да се правиш на Морфей, говориш неща, които всеки малко или много интересуващ се, притежавап интернет, знае, прочел е, видял е.
      Всички си имаме теми, които яростно защитаваме, или яростно мразим, но ти го правиш по налудничав начин.
      имаш самочувствие на пророк, а се държиш така, все едно в детството ти си изнасилен от някой с костюм на Мики Маус.
      Коментираш расистки проблеми, вкарваш Дисни и дебилното ха-ха.
      Коментираш комикси – Дисни хаха
      Коментираш спорт – Дисни Ха-ха
      Бях си казал, че няма да ти пиша, ама пусто Стокхоумски синдром ха – ха

    6. Не, бе, мен! Просто съм фен на ДиСи, както съм и на ЦСКА! Та, както мразя подуенци, така мразя и Дисни/Марвел! Нещо непонятно?! А ха-ха-то го слагам за благозвучие! Ха-ха!

      ПП Къде обаче ме видя да пиша за спорт в този сайт, а и също така е било свързано с Дисни?! Е, това вече си е за поне три Ха-ха-ха!

    7. ПП А и критикувам Марвел, когато има защо да ги критикувам! Нищо не съм написал просто ей така! Всичко е било подкрепено поне от косвени доказателства! Ха-ха!

  3. Едно допълнение – понеже вече имаме и нова Супергърл – Саша Кале, то може би е възможно да направят Земя-2! Ще имаме Val-Zod! Както и Саша Кале да не играе Кара Денвърс, а Karen Starr или Power Girl! Има физическите данни да изиграе персонажа! Ха-ха!

  4. Аз вече съм гледал черен супермен (Ханкок където го играе Уил Смит) това на ДС нито ще е забавно нито ме вълнува

    1. Ти искаш продължение на Супермен и аз искам Mаn of Steel 2! Само че отвори ли се Мултивселената, след това много трудно ще се правят филми, които ще се въртят около един персонаж! И това всъщност не се прави заради липса на идеи! ДиСи има много персонажи, които не са имали адаптация за голям екран! Прави се, защото някои са решили, че е супер яко и е супер фиЕшън в момента! Ха-ха!
      Марвел ще направят същото с Doctor Strange in the Multiverse of Madness! Та ще видим какви герои те ще сервират от Мултивселената! Ха-ха!
      Тези Мултивселени на ДиСи и на Марвел ще объркат много хора, обаче са решили да ги правят! Марвел по този начин си отварят врата(или прозорче), за да върнат на Железото човек от друга вселена, за когото вече има сведения, че ще бъде върнат! Е, това вече се нарича липса на идеи! Ха-ха!

  5. Когато ти се изчерпят идеите най-лесно е да почнеш да си смучеш от пръстите така наречените Мултивселени и става като Дързост и Красота, един безкраен кръговрат от тъпотия и стъкмистика, вижда се идеално в сериалчетата на DC! Аз викам Супермен да бъде азиатска баба от Ухан, преяла с прилепи, какво пречи, хем мултикултурно, хем Мултивселенно, хем Милбо ще е ултра бяла хетеросексуална гад с мека пишка!

  6. Все се чудя – на тези актьори не им ли е обидно да играят всички тези персонажи в последно време, които очевадно не са за тях и е ясно, че са избрани не заради качествата им, а заради цвета. Вярно е, че за Холувуд парите са всичко, но налi уж за друго се борят…

  7. Този Драго и преди ми е правил впечатление, но вече съм убеден, че здраво е изплискал легена.

    1. Аве, не те знам даже кой си, но не си сваляй маската, по-умен и по-Убав си с нея! Ха-ха!

  8. Снайдър (тепърва ще?) ни даде всичко за героя, което зрителя има нужда да види. Man of Steel представи чудесно героя, историята и проблемите му, даде ни добър екшън и морална дилема. BvS продължи в същата насока и макар да имаше сериозни пробойни, успя да даде физически опонент, срещу който Супермен да е почти безпомощен. Ако в Snyder Cut-а видим по-“позитивната” версия на героя, с която всички сме свикнали – то тогава ще имаме една чудесна трилогия, която напълно изчерпва екранната търпимост на зрителя. Всичко останало ще е разтягане на дъвки, политкоректност и отчаяни ходове да се правят пари. Хенри Кавил беше и все още е най-добрият Супермен. Warner Bros за пореден път плюят в лицата на актьорите и по-лошото феновете си, показвайки, че нямат никаква идея какви ги вършат. Всеки техен ход е продиктуван от жажда за пари и няма нищо общо с предходният им. Всичко е all over the place в това студио и един “Жокер” пролет не прави. Over and out!

    1. Понеже знам, че си фен на Спайдър-мен, според теб трябва ли да има 4-ти филм, или с третия тази година се изчерпва екранната търпимост на зрителя? И понеже си фен и на Марвел, а те вече имат над 20 филма, които са свързани, та чак са като сапунка! Железният човек има сигурно поне 15 появявания в тези над 20 филма. Но ти искаш ли пак да го видиш в Iron Man 4? Или ти е изчерпана екранната търпимост вече? Според теб не трябваше ли да са свършили с Аведжърс 4 и всичко след него не е ли разтягане на дъвки, политкоректност и отчаяни ходове да се правят пари? „Warner Bros за пореден път плюят в лицата на актьорите и по-лошото феновете си“, а Дисни не го правят? И като зачекнахме политкоректността – Зандая червенокоса и с бяла кожа ли е?! Марвел в кой филм представят първия трансджендър на голям екран?! В The Eternals една от главните героини лесбийка ли ще е?! Или по-лошо трансджендър?! Но явно феновете на Марвел нямат проблем с политкоректността, когато идва от Марвел! Имат проблем само, когато ДиСи имат политкоректни идеи! Ха-ха-ха! Виждат прашинката в чуждото око, но не виждат гредата в собственото си око! Много е лицемерно това!
      А и когато Марвел направят филм като Жокера, който да спечели Оскар за главна мъжка роля, тогава се обади!

    2. И едно допълнение в новите епизоди Спайдър-мен не ти ли се струва твърде момчешки мъженствен, даже Зендая играе по-мъжествено от Спайдър-мен-ът! Което също въобще не е намек за политкоректност! Тези епизоди нямат нищо общо с първите два епизода на Sam Raimi! И ако решат да има 4-ти филм, в който Спайдър-мен е гей, ти наред ли ще си с това?! Или Марвел не бъркат?! Ха-ха!

    3. За Спайдър-мен можеш да имаш колкото си искаш филми поради простата причина, че той е тийн, който расте и минава през различни периоди от живота си и най-важното: силите му не са без граница и може да бъде убит/наранен по много начини. Супермен от друга страна е огромен щит, който освен с Криптон не може да бъде ранен. Колко пъти ще гледаш как Лекс Лутър (или някой друг злодей) се опитва да го убие с модерно оръжие, което има криптон в себе си? Безсмислено е. Гледахме го вече няколко пъти. Герои като Кент, Карол Денвърс и сие, които са всемогъщи не работят за повече от 2-3 филма, защото те биха приключили ролята си за няколко минути. Иначе не – не бих искал да виждам повече Тони Старк. Всичко с него започна, разви се и приключи както трябваше и нямам нужда да го гледам повече.Зендая НЕ Е Мери Джейн, а друг герой, така че цвета на кожата й няма нищо общо с персонажа от комиксите. Ти си търси под вола теле колкото искаш, но за пореден път доказваш, че даже не си запознат с това, за което говориш. Въобще, да ти отговаря човек си е чиста форма на самонаказание. Пак ти казвам: спри си интернета и не пиши повече в този или в кой да е сайт. Само се излагаш!

    4. Я да видим кой се излага?! Значи според теб Зендая не е Мери Джейн, а играе MJ!
      Ама то не е същото! Съвсем друг персонаж играе! Ха-ха-ха! За Спайдър-мен може да имаме колкото си искаме филми, защото героят е уязвим?! Обаче понеже Супермен е неуязвим, тогава за него и три филма са му много! Ха-ха! Да се чуди човек как има толкова филми за Супермен още от средата на миналия век?! Само за твое сведение по-долу съм извадил враговете на Супермен от Уикипедия, като става въпрос за оригиналния Супермен, без неговите разновидности от Мултивселената!

      Лекс Лутор, Брейниак, Бизаро, Генерал Зод, Г-н Миксйеспитлик, Матело, Супермен-киборг, Дарксайд, Думсдей, Супербой Прайм, Руина, Блъдспорт, Атомния череп, Годж, Империекс, Джакс-Ур, Монгъл, Пранкстър, Титано, Човекът-играчка, Ултрамен, Амацо.

      Гледали сме много филми и за Спайдър-мен, като винаги си има приятелка с червена коса и бяла кожа! И винаги го хапе паяк, затова става Спайдър-мен! Толкова пъти в различни уж версии сме го гледали, та чак ни е втръснало, нали?!
      Разбирам сега защо толкова ти харесва тази нова версия на Спайдър-мен, в която той е представен с женствени качества, а гаджето му е със смугла кожа! Ха-ха!
      Сега като ти доказах колко грешиш, ще е редно ти да си изключиш интернета и да не се излагаш повече!