American Honey

American Honey” раздели критиците, но грабна наградата на журито в Кан, така че завръщането на Андреа Арнолд („Red Road”, „Fish Tank”), чийто последен филм „Брулени хълмове” беше отпреди пет години, може да се определи като изключително успешно. Освен като завръщане, филмът бележи и първо стъпване на британската режисьорка в страната на янките.

American Honey”, вдъхновен от статия в Ню Йорк Таймс, проследява група тинейджъри, които продават от врата на врата абонаменти за списания. Тайфата се ръководи от необуздания хитрец Джейк (Шая Лебоф), а към тях се присъединява Стар (Саша Лейн), която има проблеми у дома и няма никакво желание да се връща. Предстои пътуване, партита, престъпления и любов. Вижте първия трейлър:

Целуната от слънцето тоналност и повей на свобода. American Honey” изглежда като филм за съзряването, като керуакско обикаляне из страната и срещи с колоритни образи. Усеща се и примес от опасност. Road trip филм, който напомня на „Spring Breakers”. Ужасно много харесваме филма на Хармъни Корийн, считаме го за престъпно подценен и виждаме в него брилянтен портрет на поколението две нули. Всичко, което се доближава до него, веднага влиза в списъка ни за гледане.

В допълнение интересът ни е подбуден от дебютантката Саша Лейн, която спечели множество суперлативи за ролята си и беше отбелязана като изгряващ талант. Андреа Арнолд видяла момичето да играе на някакъв плаж и веднага решила, че Лейн притежава забележителна енергия, която пасва на героинята Стар. По същия начин Арнолд беше открила Кейти Джарвис от „Fish Tank” на гара. Изглежда този неконвенционален метод може да бъде по-ефективен от огромната кастинг система. Непрофесионалните актьори придават неподправена автентичност на филмите и често изпълненията им изненадват с непредвидимост.

American Honey

Режисьор на „American Honey” е Андреа Арнолд, а в ролите ще видим Шая Лебоф, Саша Лейн, Уил Патън, Райли Киоу, и др.

Премиерата беше на фестивала в Кан. Надяваме се да го видим и у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments