Енергиично, забавно, изпълнено с нецензурни обръщения и (зло)употреби от всякакъв вид – може би точно такъв тип шантавелия липсва напоследък?! Особено сме доволни, че като контра на дългокосия Тарзан, тук Александър Скарсгард ще се развихри в коренно различен сюжет и амплоа, и с това ще докаже, че доста го бива в актьорския занаят. Майкъл Пеня често се е проявявал като забавен, готин и (почти) безобиден сайдкик, а в „War on Everyone” е едната важна половинка от дуета лоши, ама много лоши ченгета.

С две думи сюжетът е следния: Нейде в Албакърки, полицаите Тери и Боб са решили да изнудват и опандизват всеки престъпник, който е имал нещастието да пресече пътя им. Нещата придобиват доста зловещ оттенък, когато двамата се юрват да стресират и заплашват някой, който е дори по-опасен от самите тях. Дали наистина е така?

Има още една очевидна причина, поради която ще очакваме с нетърпение да видим докъде ще стигнат в нахалството си двете корумпирани ченгета от Ню Мексико – историята е написана и режисирана от Джон Майкъл Макдона, който е отговорен за сценария на „Нед Кели” и изцяло за страхотния „The Guard” и брилянтния „Calvary”. Разчитайки на вече видяното с негов подпис, няма да сгрешим, ако кажем, че успехът е сигурен – не само заради развързания език и red-band-ограниченията. Британците имат една специфична характеристика, която далеч не унифицира филмите, но (почти) винаги играе в тяхна полза.

В „War on Everyone” участват още Тио Джеймс, Теса Томпсън, Малкълм Барет, Кейлъб Ландри Джоунс, Пол Райзър, Стефани Сигман, Дейвид Уилмът. След премиерата на Берлинале в началото на февруари и две фестивални прожекции в Щатите, филмът ще се появи на екран във Великобритания от 30 септември. Разпространителите за САЩ са Saban Films, но все още няма планирана дата за отвъд Океана.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *