Само преди два дни видяхме кратък тийзър, който окончателно потвърди слуховете, че Саша Барон Коен не само ще се завърне към иконичната си роля на Борат в очакваното от години (пълнометражно) продължение, но и че филмът вече е готов и благодарение на Amazon ще види бял свят в края на месеца. Сега получаваме и първия пълен трейлър, който дава повече яснота какво можем да очакваме от филма като история – нещо, за което до този момент имахме оскъдна информация.

Борат Сагдиев е посрамил великата нация на Казахстан и сега отива в Америка със специална мисия, придружаван от дъщеря му „Сандра Джесика Паркър“. Заради популярността си, Борат е принуден да носи дегизировки, но това по никакъв начин не се отразява на способността му да провокира и да изкарва на повърхността най-„прекрасните“ качества на американското (а и световно) народонаселение.

Освен това трейлърът въвежда лека корекция в кратката част от нелепо дългото заглавие (традицията, създадена от първия филм, е запазена), което вече звучи така: „Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan“. Не че всички няма да му викат „Борат 2“.

Вижте какво е забъркал този път несравнимият кретен Борат.

Оказва се, че ни е липсвал сериозно този образ – усмихнахме се поне няколко пъти, което при все любовта ни към Саша Барон Коен и героя, не сме очаквали. Много ни радва фактът, че (отново противно на очакванията ни) Доналд Тръмп не е основният фокус на филма. Сигурни сме, че ще има доста шеги по негов адрес, но няма да е само Тръмп, Тръмп, Тръмп. Откриваме доста от нещата, които ни пълнят душата в първия филм – начинът, по който (с политическа некоректност и откровен дебилизъм) Борат изобличава бруталното лицемерие на американците. Надяваме се тези моменти да надделяват над политиката. Със сигурност имаме желание да видим какво се е получило.

В допълнение вижте един кратък тийзър, който анонсира появата на трейлъра, както и официалния постер, където един от иконичните образи от първия филм – Борат, облечен в минималистичен бански(?), е пресъздаден (според нас доста хитро и актуално) чрез респираторна маска.

borat-2-poster-20201002

Режисьор на „Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan“ е Джейсън Уолинър („Parks and Recreation”, „Nathan for You”, „Jon Benjamin Has A Van”). Сценаристи са Саша Барон Коен, Антъни Хайнс, Дан Суимър, Питър Бейнхам, Ерика Еивиноя, Дан Мейзър, Джена Фридман и Лий Керн. В ролите са Саша Барон Коен като Борат и родната ни гордост Мария Бакалова като дъщеря му Тутар Сгдиев.

Премиерата е на 30 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments