Разрушителната мания на Емерих ескалира
Разрушителната мания на Емерих ескалира

Чувстваме се длъжни да отразим тази новина, въпреки че категорично не става дума за особено интересен или обещаващ проект. Но покрай „Денят на независимостта: Нова заплаха”, който току-що се завъртя в родните и световните кина (в момента, в който пишем тази новина, все още нямаме идея как се представя), няма как да пропуснем да отбележим следващия потенциален блокбастър на Роланд Емерих. И понеже не е достатъчно планетата да е нападната от огромен космически кораб (отново), този път заплахата идва от Луната.

Заглавието на проекта е „Moonfall”, което е изненадващо обяснително и типично малоумно за режисьора: Луната пада към Земята и „an unlikely band of misfits” се обединяват, за да спасят човечеството. Е, ако Майкъл Бей не го измисли, Емерих ще е. Той е автор на сценария, заедно с Харалд Клозер („2012”) и Спенсър Коен, а Universal Pictures са дали 7-цифрена сума, за да си осигурят правата.

Честно казано, нямаме идея каква още по-мащабна катастрофа ще измисли Емерих след сблъсък между Земята и Луната. Най-вероятно нещо за неизбежната колизия между Млечния път и галактиката Андромеда или може би за края на самата вселена – даже ни се струва, че той вече е обмислял нещо подобно в неосъществения „Singularity”.

За да няма объркали се, държим да отбележим, че този „Moonfall” няма нищо общо с другия „Moonfall”, който сме споменавали покрай евентуалните бъдещи проекти на Дарън Аронофски. Онзи „Moonfall” на Дейвид Уейл, за който всъщност не се знае дали ще го има и колко реални са шансовете режисьор да е Аронофски, е един от сценариите в „Черния списък” на 2014, описват го като „Фарго на Луната” и става дума за разследване на убийство в колония на спътника.

Този „Moonfall” определят като комбинация от „2012” и „Близки срещи от третия вид”, но това очевидно са празни приказки – със сигурност ще прилича на първия, но едва ли ще има нещо общо с втория. Планът е Емерих да режисира, а той и Клозер да са продуценти, но засега няма никаква информация кога да очакваме филма по кината. Ще ви държим в течение или поне ще направим бързо включване, когато започнат снимките или направо като пуснат първия трейлър. Междувременно, ако ви се е пригледал филм на Емерих (едва ли, но има всякакви хора и вкусове), „Денят на независимостта: Нова заплаха” е в кината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments