Роланд Емерих

Всички знаехме, че забежката на Роланд Емерих към привидно скромната конспиративна тема за авторството на пиесите на Уилям Шекспир, която разглежда в „Anonymous”, ще е за кратко и много скоро той ще се завърне към това, което умее най-добре, а именно глобалните разрушения. Въпросът е с какво точно?

Знаехме, че той обмисля продължения на „Денят на независимостта”, слух, който бе потвърден и от Дийн Девлин, както и че е получил предложение да режисира екранизацията на класическата видео игра „Asteroids”. А сега от THR разкриват още една възможност като съобщават, че от “Sony” са закупили правата на сценарий, който е написан от Емерих и съответно ще бъде режисиран от него, озаглавен „Singularity”. От своя страна от Deadline допълват, че сценарият е в съавторство с честия партньор на Емерих, композитора Харолд Клозер, който е отговорен за „10 000 пр. н. е.” и „2012” и дават премиерна дата 17 май 2013-та.

За съжаление, абсолютно нищо не се знае за темата на проекта, но имайки предвид астрофизичното значение на понятието сингулярност, е възможно да станем свидетели не само на разрушаването на няколко емблематични световни сгради и монументи, но и на тоталното вселенско разрушение. Разбира се, възможно е и да бъде нещо от рода на малък филм за решаването на математически проблеми, ама какъв е шансът?

В крайна сметка ще трябва да почакаме и да видим кой от тези проекти ще е следващият филм на Емерих. Честно казано, който и да е, за нас няма значение, стига да не е отдавна обсъжданата от него екранизация на „Фондацията” на Азимов. Това е нещо от което, както неведнъж сме споменавали, Емерих трябва да държи некомпетентните си ръчички възможно най-далеч.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Хубаво, но кой според теб би се справил с Фондацията. Не защитавам Емерих, просто ми е любопитно, защото аз не мога да преценя за такова голямо и всеобхватно произведение. Тук по-важно е какъв ще е сценарият, колко близко ще е до романите и коя част ще засяга. Ясно е, че от близо 2000 страници могат да се направят няколко сериала, а дори за една трилогия би било трудно. Не змам, но би ми се искало да има такъв филм.

    Въпреки това, да вземат да направят една свястна четирилогия на роботските романи – по-добре ще е!

  2. Не, не, не, не, не! Ама изобщо не си го и помисляйте! 99% от американските режисьори са напълно недостойни да докоснат епохално произведение като "Фондацията", камо ли Емерих. Колкото и да ми е интересно да видя какво е направил с "Anonymous", все пак си говорим за човекът, направил "10,000 BC" и "2012" за бога!

  3. ха ха ха ха така както го казва Влади Неколов мога само да добавя – stick to the numbers – Emmerich! 😉

  4. @Тихомир (Tito)

    Не знам кой би се справил с задачата да екранизира романите (първите три), но знам кой няма. Емерих, Пол "Уъртлеш Шит" Андерсън и Уве Бол. 🙂 Има и други, но да не ги изреждам. 🙂

    Към другите коментари нямам какво да добавя, те са красноречиви! 🙂