Prometheus Artwork

Докато се радваме на концептуални рисунки на порасналата Нют и си говорим ще го има ли „Пришълецът 5” или не, Ридли Скот не се разсейва, а работи усилено по абсолютно сигурното продължение на „Прометей” „Alien: Covenant“. Вече имаме и първия официален кадър от филма, който бе разпространен днес рано сутринта (наше време), в самия край на така наречения „Alien Day”.

За съжаление, снимката не е чак толкова вълнуваща, колкото първият ни поглед към „Прометей”, но въпреки това я намираме за интригуваща и смятаме, че си заслужава да ѝ се отдели внимание. В кадър виждаме нашивка на униформа от колонизиращия космически кораб „Covenant”, която ни носи информацията, че е изминало известно време след събитията в „Прометей”, тъй като „Weyland Corp” вече се е превърнала в добре познатата ни от оригиналните филми „Weyland-Yutani” и „строенето на по-добри светове” вече е започнало.

Alien: Covenant

За протокола: да, „Прометей” не беше шедьовърът, който очаквахме, и това леко поохлади ентусиазма ни по отношение на отразяването и очакването на „Alien: Covenant“, но откриваме, че започва да се случва това, за което прогнозирахме в една от предишните ни новини. А именно, че когато филмът влезе в продукция и започнат да изскачат рекламни материали, отново ще се хайпнем като „извънземни”.

Update: Ето и още нещо интересно, което идва от twitter акаунта на AvPGalaxy. Те споменават, че (поне според първоначалните версии на сценария – преди намесата на Джон Логън) в „Alien: Covenant“ ще видим Пришълец във форма, разработена за „Прометей” във времето преди идването на Деймън Линделоф, когато филмът все още е бил по-пряко свързан с „Пришълецът” и е включвал няколко от емблематичните ксеноморфи. За илюстрация AvPGalaxy предлагат и една доста добра концептуална рисунка.

Prometheus - Xenomorph Concept Art

Припомняме ранния официален синопсис.

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” откриват място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Режисьор на „Alien: Covenant“ е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд и други.

Премиерата е 4 август 2017 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Ursiny, другият път що направо не ни спретнеш една новина? Ще я пусна, честно!

  2. Аз съм прост фен-консуматор, иначе с удоволствие.
    Предположих, че едва ли ще се занимавате с нов пост само за една снимка, и затова реших да ъпдейтна тук. Сори :/

  3. Споко бе, остави го Дринката да си киселее – даже се е амбицирал и вече е пуснал новина по темата 🙂

  4. Той и в училище беше кисел, но респекта от по-големите от тогава съм си го запазил 🙂