Жанров филм, прекаран през странния филтър, който съм аз“ – така описва най-новия си филм режисьорът Джеф Никълс и трябва да признаем, че звучи точно като за нас. За първи път ви представихме „Midnight Special“ лятото на 2013-та, когато към вече съществуващия проект се присъедини Кирстен Дънст, и оттогава не сме имали повод да пишем отделна новина (само го споменавахме покрай другия проект на Никълс – „Loving“).

Сега обаче получаваме първата снимка от филма, на която виждаме част от главните герои, както и доста по-интересния първи плакат.„Midnight Special“ разказва за момче със свръхестествени способности (Джейдън Либерхър), които стават публично достояние (засега ние не знаем какви са, но плакатът по-долу поне намеква за тях). Вследствие момчето и родителите му (Майкъл Шанън и Кирстен Дънст) трябва да бягат не само от религиозни екстремисти, но и от правителствени агенти.

Midnight Special

В поддържащи роли във филма ще видим Джоел Еджъртън, Сам Шепърд и Адам Драйвър, като последните двама са в леко изненадващи роли – Шепърд ще е религиозен фанатик, докато Драйвър ще е правителствен агент, който всъщност е „свестен човек“. Първоначално си мислехме, че ролите ще са разменени, но нямаме никакви съмнения, че и двамата актьори – както и останалите от екипа – ще се справят блестящо. Няма повод за каквито и да е притеснения.

Midnight Special

Никълс изброява следните заглавия като влияния над филма: „Близки срещи от третия вид“, „Извънземното“, „Starman“, те ме вдъхновиха – динамични пътешествия, които работят, когато не можеш да предвидиш какво следва.“ Както казахме, точно като за нас. Фантастична история с ретро привкус, специфичният поглед на Никълс и актьорският екип – всичко звучи просто идеално и нямаме търпение да видим крайния резултат.

Още веднъж, режисьор и сценарист на „Midnight Special“ е Джеф Никълс, а в ролите са Майкъл Шанън, Кирстен Дънст, Джоел Еджъртън, Джейдън Либерхър, Сам Шепърд, Пол Спаркс и Адам Драйвър.

Премиерата е 18 март 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Разконспириран !!!
    И той, най-могъщия сит в далечната галактика, някога е бил дете:)))