Наскоро открихме (даже споменахме някъде, но не помним в коя точно новина), че всъщност сме по-големи почитатели на Тоби Кебъл, отколкото предполагахме. Винаги сме го харесвали, но сега, така да се каже, го обичаме. Намираме го за адски талантлив и  всеотдаен – раздава се независимо дали участва в качествена продукция като „Monster Calls” или някоя брадва като „Бен Хур”, и независимо дали на екран виждаме самия него или някой от компютърно генерираните образи, създадени на базата на негово изпълнение, като Коба в „Зората на планетата на маймуните” и Дуротан в „Warcraft: Началото”. И не на последно място, смятаме го за доста хубав.

По тази причина сме развълнувани от възможността да го видим в двойна роля в предстоящ фантастичен трилър, озаглавен „Extrasensory”. Screen International съобщават, че Кебъл ще се превъплъти в двама братя близнаци, които са вербувани от Съветска Русия за строго секретен експеримент, целящ да тества пределите на телепатичната комуникация. Сценарист на филма е носителят на БАФТА за късометражен филм Стивън Волк („The Deadness of Dad”, „The Awakening”), а режисьор е Лесли Манинг („Leila”, „Honeycomb Lodge”).

Манинг и Воук са работили заедно по маскирания като живо предаване, псевдо-документален „Ghostwatch”, който през 1992 г., подобно на аудио пиесата „Война на световете” на Орсън Уелс, предизвиква доста вълнения (според Wikipedia, BBC са получили 30 000 обаждания за един час) и ни е любопитно, дали пък и „Extrasensory” няма да е решен в този стил. Или ако не е „mockumentary”, като нищо ще бъде „found footage”, което ще е жалко – този похват леко се е поизчерпа последните години.

Общо взето, ще следим развитието на проекта най-вече заради Тоби Кебъл.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *