Кирстен Дънст, Шанън, Еджъртън

Наскоро най-накрая гледахме „Take Shelter” на Джеф Никълс и (съвсем очаквано) останахме изключително доволни, но на този етап това е единственият ни досег с кариерата на Никълс – грешка, която възнамеряваме да поправим възможно най-скоро. Започнахме с „Take Shelter”, планът е да продължим с „Mud”, за който чуваме и четем изключително положителни коментари (тук-там примесени с по-умерени, но и това може да се очаква), а след това ще издирим и първия филм на Никълс „Shotgun Stories”, който спокойно можем да наречем началото на изключително успешното му сътрудничество с Майкъл Шанън.

А междувременно, докато работим по описания по-горе план, най-накрая намерихме време да представим предстоящата фантастика на режисьора „Midnight Special”, за който знаем от почти година, но досега все пропускахме. Поводът да наваксаме е присъединяването на Кирстен Дънст към актьорския екип, който вече включваше Джоел Еджъртън и – каква изненада! – Майкъл Шанън. За съжаление, не знаем нищо за ролите им и всъщност единствената информация за сюжета на „Midnight Special” е, че става дума за фантастка, в която баща разбира, че 8-годишният му син има някакви специални сили, и двамата трябва да избягат и да се укриват от неясно каква заплаха. Не е ясно кой от двамата актьори ще играе бащата, нито каква е ролята на Дънст, но се надяваме скоро да разберем.

Никълс сравнява проекта си с класиката на Джон Карпентър от 1984 „Starman” и се очаква „Midnight Special” да е малко по-мащабен от предишните му независими заглавия – този път „Warner Bros.” финансират продукцията и бюджетът със сигурност ще е малко по-висок. За съжаление, не се чува нищо за начало на снимките, камо ли за премиера, но се надяваме да не чакаме дълго.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ухаа, това ще е добро. Фен съм на режисьора, както и на 3-мата. Нямам търпение.

  2. Най-тъпото в цялата работа е, че филмът е вече факт, но продължаваме да нямаме търпение, ‘щото в БеГе такива заглавия рядко стигат големия екран. Дано поне фестивално го видим.