Истуд режисира Леонардо ДиКаприо като Хувър

Клинт Истуд е кино легенда. Той е не само Холивудска звезда, но и един от най-добрите режисьори в историята на американското кино. Да си кажем честно обаче, не всички обичат уестърните и военните филми и затова е добре, че преди горе-долу две десетилетия, Истуд заяви предпочитанията си към още един жанр, този на биографичните драми („Bird” беше едва началото).

Преди няколко месеца стана ясно, че той възнамерява да се придържа към това направление и готви филм за любимия на Америка ексцентрик, Дж. Едгар Хувър, чийто образ трябваше да бъде изигран от Леонардо ДиКаприо.

Сега от „Deadline” потвърждават, че на проекта е дадена зелена светлина и наистина ще видим ДиКаприо в главната роля. Единственото, което не е ясно е заглавието – засега си стои „Неозаглавен Дж. Едгар Хувър проект”.

Не се знае какъв точно ще е подходът към Хувър, но автор на сценария е Дъстин Ланс Блак („Милк”), така че освен подробности за ФБР, политическата му кариера и преследването на „врагове на демокрацията”, вероятно ще бъдат споменати и все така недоказаните сексуални предпочитания и слабостта към женски дрехи.

Каквото и да си говорим за самия Хувър, истината е, че сценарист като Блек, образ като Дж. Едгар и актьор като Лео пасват идеално на Истуд и колкото и да ни радва на екрана (напоследък повече от всякога – в „Гран Торино” беше изумително добър) винаги предпочитаме новини за режисьорските му проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *