Star Trek

Всички в екипа ни сме абсолютни фенове на вечната сага „Star Wars”, но след новото начало на Star Trek дори и тези, които преди не харесваха once-upon-a-time конкурентната поредица, започнаха да гледат с различни очи на нея. Обективно погледнато, някои от нас се почувстваха като „новопосветени”, а причината със сигурност беше Дж. Дж. Ейбрамс. И колкото по-сериозно приближава юни 2016, когато ще се появи третия филм от ново поколение „Star Trek: Beyond”, толкова по-сериозно продуциращите звена се замислят как да продължат взаимодействието публика-филми.

Решението е открито чрез CBS и техните дигитални мрежи – CBS All Access ще излъчват поредица, чиято премиера се очаква през януари 2017. И всички са толкова убедени, че десетилетие след като приключи последната глава в телевизионния вариант на сагата – „Enterprise”, на хората ще им е интересно да отиват там, където… може би вече са били?

В опит да се оправдае доверието, да се намери собствен език и да не се изостава от всеобщата тенденция – „TV is the new sexy”, авторите на сериала обещават да използват всички познати герои и цивилизации, като връзки с продължаващите филмови Star Trek-сюжети няма да бъдат нито използвани, нито предпочитани. Начело на шоуто ще бъде Алекс Курцман, който е продуцент на предишните два нови филма, а в момента се търсят сценаристи.

Ето какво споделя президентът на CBS Television Studios Дейвид Стапф:

Няма по-добро време от 50-годишния юбилей на поредицата за представяне на нови срещи из галактиките и нови персонажи в света на „Star Trek”. Ние сме изключително развълнувани, че ще поверим следващата телевизионна глава на творческия потенциал и умелите ръце на Курцман – човек, който познава този свят и почитателите му безкрайно добре.

„В търсене на нови светове и цивилизации, с акцент върху множество драматични теми от съвремието ни, което винаги е било отличителна черта на поредицата още от самото начало през 1966 година” – ето това е във фокуса на CBS. Но ходът с новата поредица е замислен не само в името на феновете – целта е де се популяризира новата „streaming”-платформа в мрежата CBS All Access, като не става въпрос толкова за финансови дивиденти (цената на месец абонамент е по ниска от един билет за кино!), колкото за имидж и желание да се докажат, че компанията мисли с поглед в бъдещето, и традиционната връзка с миналото е само основа, върху която да ес стъпи.

Междувременно се говори, че „Star Trek 4” може да стане готов за 2019 година. Кърцман ще „липсва” от производствения процес, но пък Крис Пайн и Закари Куинто ще са на линия.

Изключителната оригиналната поредица „Star Trek”, създаден от Джийн Роденбери, даде импулс за живот на 12 пълнометражни филма и 5 телевизионни сериала. Половин век по-късно легендарния франчайз е лицензиран в различни платформи в над 190 държави в цял свят, а месечните импресии в социалните мрежи, свързани с него, са повече от милиард.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Интересно ми е дали Ейбрамс би се завърнал някой ден към франчайза…