Брайън Фулър

Многократно сме споменавали, че обожаваме фантастичните антологии „Зоната на здрача”, „До краен предел” и „Разкази от криптата”, които са незабравима част от нашето детство, и се изпълваме с кеф ей до тук абсолютно всеки път, когато чуем новини за евентуалното завръщане на някоя от тях на екран (дори и когато замислената им нова форма не ни допада съвсем). Съответно се разочароваме горчиво, когато в крайна сметка нещата не се получават, както стана със „Зоната на здрача” на Брайън Сингър и „Разкази от криптата” на Гилбърт Адлър и Андрю Козби.

Сега получаваме нов повод за надежда и радост, този път свързан с друга антология, белязала детството ни – „Amazing Stories” на Стивън Спилбърг. EW съобщават, че Брайън Фулър, който е (или по-скоро беше) отговорен  за прекрасния „Ханибал” и предстоящия „Американски богове” по Нийл Геймън, ще напише пилотния епизод на подготвяната от NBC нова версия на фантастичната поредица и освен това ще влезе в ролята на изпълнителен продуцент, наравно с Джъстин Фалвей и Дарил Франк („Under the Dome”, „Extant”). Създателят на оригиналната поредица и сценарист на доста от епизодите Стивън Спилбърг няма да има нищо общо с проекта.

Честно казано, учудваме се, че в светлината на телевизионния ренесанс фантастичните и хорър антологии от този тип са огромна рядкост. Надяваме се подготвяните от Neflix предстоящи нови епизоди на чудесния „Black Mirror” на Чарли Брукър да бъдат успешни, това да повлече крак и останалите проекти най-накрая да бъдат реализирани – нямаме нищо против първи да е „Amazing Stories”, особено ако се запази традицията режисьори на отделните епизоди да са известни и утвърдени имена (като тези на Робърт Земекис, Мартин Скорсезе, Клинт Истууд, Тоби Хупър, Джо Данте, Кевин Рейнолдс, самият Спилбърг и т.н.), както и обещаващи млади звезди, работили по една или друга линия в жанра.

Стискаме палци „Amazing Stories” да се случи, а за финал ви предлагаме да видите едно промо, началните надписи и един от най-любимите ни епизоди от оригиналната поредица – „Go to the Head of the Class” на Земекис. Малко кофти е „кропнат”, но това е положението.

Go to the Head of the Class

http://www.youtube.com/watch?v=5ivBq1NzB3k

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *