„Black Mirror”

Фенове сме на британския фантастичен сериал „Black Mirror”, откакто го открихме с известно закъснение преди около година-две, и използваме всяка възможност да го препоръчаме на приятели и познати, които подозираме, че ще го оценят. А сега имаме отличен повод да го препоръчаме и на вас – Netflix подготвят нов сезон и преди да се притесните, че става дума за „поамериканчване” или римейк, бързаме да добавим, че сценарист отново ще е Чарли Брукър.

Неслучайно най-често сравняват „Black Mirror” със „Зоната на здрача” – сериалът всъщност се състои от 7 (до момента) отделни истории, всяка от които е мрачна сатира на съвременното общество. Чарли Брукър е създател на поредицата и сценарист на шест от седемте епизода, които не бихме нарекли задължително „пълна депресия”, но определено не могат да се опишат като „feel good”.

Не искаме да ви представяме трейлър на първите два сезона, защото просто не можем да намерим подходящ. Важното е да знаете, че „Black Mirror” заслужава да му дадете шанс и дори някой епизод да не ви допадне, не забравяйте, че следващият е много различен. Актьорите също са неизменно на ниво – Тоби Кебъл, Рори Киниър, Хейли Атуел, Донал Глийсън, Джон Хам, Рейф Спол, Джоди Уитакър и други. А ако вече сте гледали някой или всичките досегашни епизоди, няма как да не се радвате, че предстоят нови.

Както виждате, горният клип не е дори тийзър, а по-скоро “announcement message” за предстоящия трети сезон, но решихме, че си заслужава да го добавим към новината заради надписа „from the original creators”. Това е важното в случая – не става дума за римейк или рибуут (или някой от другите „термини”, с които често се кръщава поругаването на любими филми и сериали), а за нови епизоди, написани от Брукър, който вече работи по тях. Ето какво казва самият той:

Много е вълнуващо – нови епизоди на „Black Mirror” на възможно най-подходящата платформа. Netflix ни свързват със световната публика и можем да създадем още по-мащабни, странни, международни и разнообразни истории, в същото време запазвайки усещането на „Black Mirror”. Само се надявам нито една от тези истории да не стане истина.

Последното е коментар към наскоро разразилия се британски „скандал”, предизвикан от слухове за „буйната младост” на премиера Дейвид Камерън, който бил поставил част от тялото си в устата на умряло прасе – история, която леко напомня на първия епизод на „Black Mirror”. Гледайте го и ще разберете за какво става дума…

Очаква се снимките на новите, цели 12 епизода да започнат към края на годината. Вероятно ще ги видим през 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. От както се абонирахме за Нетфликс очакваме с нетърпение да се зарадваме, че сме абонирани за Нетфликс…Пълен е с детски анимации и филми, които сме гледали и филми, които не искаме да гледаме …
    Може би не остава време да открия многото яки сериали, които познавам само по имена …
    Като тръгна да търся нещо, което нистина ми се гледа – обикновено го няма …

  2. Аз го гледах и горещо благодаря за препоръката 🙂 Много силни истории имаше, като любимите ми са втори и трети епизод от първи сезон (този с „Риалити-1984“-усещането и този с „history“-то, вградено във всеки човек), както и коледният специален епизод с Джон Хам (който епизод много готино и дискретно вплете теми от всички дотогавашни епизоди).

    Чакам с нетърпение новите истории.