Брайън Фулър

Не искаме да задълбаваме в изключително неприятната новина за прекъсването на „Hannibal“ – страхотният сериал на Брайън Фулър винаги е имал проблеми и като цяло е чудо, че издържа 3 сезона при NBC, имайки предвид колко добър е всъщност (знаете, понякога високото качество е смърт за един сериал, особено когато темата е малко по-провокативна). Няма да изпадаме и в подробности за евентуалното му съживяване от друга телевизия, защото такива няма – има само и единствено надежда и не е добра идея да се хващаме за нея, а после да останем разочаровани.

Вместо това, (с известна доза закъснение) нека обърнем внимание на следващия проект на Фулър, който е отдавна подготвяната ТВ екранизация на „Американски богове“ на Нийл Геймън. Не бихме казали, че това е любимата ни книга на Геймън, но въпреки това само потвърждението на проекта на Starz моментално породи доста високи очаквания. Разбира се, засега не е ясно с каква дължина ще е сериалът, няма абсолютно никаква информация за кастинга и дори не е ясна премиерната дата.

По-долу може да прочетете какво казват Геймън (който ще е изпълнителен продуцент) и шоурънърите Фулър и Майкъл Грийн („Герои“) за предстоящия сериал, но първо да видим няколко „concept art“ туита, които Фулър представи. Въпреки че (доколкото разбираме) не са създадени специално за екранизацията, важното е, че изглеждат добре и държим да отбележим, са одобрени от Геймън.

Ето и обещаните думи на Геймън:

Развълнуван съм, уплашен, щастлив, нервен и въобще топка от трепетно очакване. Екипът, който ще пренесе света на „Американски богове“ на екрана, е събран като група престъпни гении в криминален филм – спокоен съм и уверен, че бебчето ми е в добри ръце. Сега най-накрая можем да преминем към това, което феновете правеха през последните дузина години: да изберем нашия Шадоу, нашата Уензди, нашата Лора…

Фулър и Грийн добавят:

Преди почти 15 години Нийл Геймън напълни една кутия за играчки с богове и магия и сме много развълнувани, че най-накрая ще я отворим и ще си поиграем. Благодарни сме, че Starz са над нас и FremantleMedia зад гърба ни, докато умилостивяваме боговете, американски или други.

Ето го и официалния български синопсис на романа, ако случайно сте изчели цялата тази новина, без да имате представа какво е „Американски богове“.

Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа.

Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно.

Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото…

Ще ви държим в течение с развитието на проекта. Дано скоро да има такова…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *