„Марсианецът”

Покрай новината за потвърждението на Ридли Скот, че следващият му проект ще бъде „Прометей 2”, открихме, че сме пропуснали да отбележим няколко рекламни ъпдейта за предстоящия му филм „Марсианецът”. Става въпрос за два нови постера и едно изключително интересно видео, което допълнително развива и без това отличната viral кампания на филма.

Започваме с видеото, в което известният учен и популяризатор на науката Нийл Деграс Тайсън, в стила на новата поредицата „Космос”, на която той е водещ, разказва любопитни научни подробности за марсианската мисия Арес 3 и за космическия кораб Хермес. Чак ни хваща яд, че видеото не е истина и ще трябва да почакаме още доста години, преди човек да стъпи на Марс, ама какво да се прави.

http://www.youtube.com/watch?v=-fdKyszL1Zo

Смятаме, че участието на Нийл Деграс Тайсън в рекламната кампанията на филма допълнително затвърждава това, на което се надявахме и за което вече намерихме потвърждение във видеото от гостуването на творческия екип в НАСА – науката ще бъде доста силно застъпена във филма, по начина, по който е и в романа на Анди Уеър.

Ето и двата постера.

Марсианецът - постер

Марсианецът

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичко личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

Режисьор на „Марсианецът” („The Martian”) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Дрю Годар. В ролите са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър, Шон Бийн, Макензи Дейвис, Наоми Скот, Себастиан Стан, Аксел Хени, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс и други.

Премиерата е 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Пичове, оправете премиерната дата, 2-ри Октомври е в България филма, не 25-и Ноември.

  2. Времето си дойде, тaман да се мотивирам най-сетне да изчета романа. 🙂